Stiinta

noiembrie 13, 2013
 

Ieșenii își măsoară gratuit glicemia de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Joi, 14 noiembrie, este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat. Începând cu ora 11.00, în Carrefour ERA, ieșenii vor avea ocazia de a-și măsura glicemia, tensiunea arterială, greutatea. Vor avea loc discuţii individuale şi de grup referitoare la factorii de risc pentru diabet şi complicaţiile acestuia. Activităţile sunt derulate de Directia de Sănătate Publică Iași în parteneriat cu Clinica de nutriție, diabet și boli metabolice și Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Iași.

În aceeași zi, studenții de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași se vor găsi în diferite puncte stradale pentru informarea populaţiei asupra afecţiunii.

Pentru anul 2013 activităţile de celebrare pe plan mondial se vor desfăşura sub sloganul „Înţelege diabetul, preia controlul”. Scopul campaniei este de a informa populaţia cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în profilaxia diabetului, precum şi la stoparea ascensiunii numărului de persoane cu diabet şi a complicaţiilor afecţiunii. Obiectivele campaniei sunt informarea populaţiei asupra efectului benefic al adoptării unor comportamente sănătoase ( mişcare zilnică, nutriţie corectă, controlul greutăţii) în profilaxia diabetului şi a complicaţiilor sale.

 
 

 

Starea învățământului preuniversitar ieșean, dezbătută la Prefectură

Luni, 28 octombrie, în Sala Galbenă a Prefecturii, reprezentanți ai Inspectoratului Județean Iași (ISJ), cei de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și Direcția de Sănătate Publică Iași (...
de
 

 
 

Medicii au efectuat triajul epidemiologic la unitățile de învățământ din județul Iași

Odată cu începerea anului școlar 2013-2014 în toate unitățile de învățământ din județul Iasi a fost efectuat triajul epidemiologic. Au fost verificate 578 unități de învățământ din județ, fiind examinați 89...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi