Cultura

octombrie 22, 2012
 

Blues cu John Mayall şi Harry Tavitian, pe 11 noiembrie, la Sala Palatului!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Părintele mişcării de blues britanice, John Mayall va concerta la Sala Palatului, pe 11 noiembrie 2012.  În deschidere, un alt interpret grandios al blues-ului, Harry Tavitian. Show-ul va fi cu siguranţă unul glorios şi nu trebuie ratat de iubitorii de blues.

John Mayall este un interpret, compozitor şi multi-instrumentist englez, pionier al muzicii Blues. Cariera sa muzicală se întinde pe o durată de peste 50 de ani, punctul culminant al acesteia fiind în anii ‘60 ,când a fondat John Mayall & The Bluesbreakers.

John s-a născut în 1933 în apropiere de Manchester. Micul englez a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui sau şi s-a simţit atras de blues. La sfârşitul anilor ‘60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. Curând l-a întâlnit pe Eric Clapton, iar întâlnirea lor istorică a culminat pe primul album hit al Bluesbreakers „Blues Breakers cu Eric Clapton’’ (1966), devenind o legendă mondială.

În 1969, bucurându-se de o uluitoare popularitate în SUA, John a lansat albumul clasic acustic live „The Tourning Point’’. De-a lungul anilor, John a lansat mai multe albume care au stabilit noi standarde în rock blues, şi anume „Behind The Iron Curtain’’, „Chicago Line’’, „A Sense Of Place’’ şi albumul nominalizat la Grammy ‘”Wake Up Call’’.

Ca reprezentant al Blues-ului britanic, John Mayall este mai cunoscut ca lider al trupei şi ca mentor decât ca interpret. În anii ‘60, trupa sa, The Bluesbreakers, a reprezentat o şcoală finală pentru muzicienii britanici blues rock din perioada respectivă.

Chitariştii Eric Clapton, Peter Green si Mick Taylor s-au alăturat trupei sale într-o remarcabilă succesiune, la mijlocul anilor ‘60, înainte de a cânta alături de Cream, Fleetwood Mac şi, respectiv,  Rolling Stones. John McVie şi Mick Fleetwood, Jack Bruce, Aynsley Dunbar, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser (Free), John Almond şi Jon Mark au cântat şi înregistrat de asemenea cu Mayall pentru diferite perioade de timp.

Legendarul LP cu Eric Clapton din 1966 şi albumul Blues Breakers l-au transformat pe Clapton într-un star şi au pornit blues boom-ul în Anglia.

Biletele au preţuri variate, între 75 şi 300 de lei şi se găsesc pe www.bilete.ro si în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, în reţeaua Eventim, pe www.eventim.ro, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi la Sala Palatului. Concertul este produs de Fundaţia Phoenix.

 
 

 

Ritmuri de jazz la Iaşi

Unul dintre cei mai importanţi cântăreţi români de jazz, Ion Baciu Junior, a concertat miercuri seară la Iaşi. Născut într-o familie cu tradiţie muzicală, tatăl fiind dirijor al Filarmonicii „Moldova”din Iaşi, ...
de
 

 
 

Mega concert în Piaţa Palatului

În această seară, de la ora 19.00, pe scena din faţa Palatului Culturii, trei nume mari vor cânta şi încânta ieşenii. Este vorba de James Arthur, Smiley şi Delia. Concertul vine să încheie cea de-a XXIV-a ediție a ...
de
 

 
 

Demitere de marcă în Primărie

Mulţi ieşeni ar putea fi dezamăgiţi de concertul organizat cu ocazia Sărbătorilor Iaşului. Primarul interimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a organizat astăzi o conferinţă de presă. În cadrul acesteia, edilu...
de
 

 

 

Concert la Ateneul Tătărași, cu Mike Godoroja & Blue Spirit

Ateneul Tătărași vă roagă să aveți o viață frumoasă și vă invită sâmbătă, 10 octombrie 2015, de la ora 19.00, la un concert susținut de Mike Godoroja & Blue Spirit, în sala mare de la Ateneul Tătărași. ...
de
 

 
 

Ioan Holender Farewell Concert. Proiecție la sediul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă proiecţia spectacolului muzical desfăşurat în anul 2010, care a marcat încheierea mandatului lui Ioan Holender de director al Operei de Stat din Viena. Gala Ioan Holender Fa...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi