Social

decembrie 15, 2012
 

Războiul împotriva Crăciunului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Se pare că pentru unii dintre americani iarna aceasta nu mai este sezonul voioşiei, al bunătăţii şi al tuturor celorlalte sentimente calde despre care se spune că definesc spiritul sărbătorilor de iarnă. Şi asta pentru că un grup de atei a încins o bătălie aprigă pentru a transforma Crăciunul într-o sărbătoare cu adevărat seculară.

„Păstraţi voioşia! Renunţaţi la mit!” scrie mare pe o reclamă pusă de grupul Ateilor Americani în Times Square, dinNew York. Grupul de atei vrea astfel să transmită „adevăratul mesaj al sărbătorilor”, şi anume că „frumuseţea sezonului constă în dragoste, familie, prieteni şi nu are nicio legătură cu zeii anului trecut,” citează Huffington Post.

În reclamă cuvântul „voios” este însoţit de imaginea lui Moş Crăcium, în timp ce cuvântul „mit” este scris sub o imagine cu Iisus. Conform directorului de comunicare al grupului, sărbătorile de iarnă sunt mult mai reuşite „fără bagajul religios de vină şi prejudecăţi”.

Mai mult decât atât, se pare că această campanie este de fapt una de susţinere faţă de „o mare parte din populaţia de creştini” care de fapt sunt atei ce se simt „prinşi în religia familiei”. Aceştia, care „ştiu” că Dumnezeu e un mit, nu mai trebuie să mintă şi să se numească creştini pentru a se putea bucura de sărbători.

Grupul Ateilor Americani a făcut o tradiţie din a pune asemenea reclame în fiecare decembrie, ca parte a campaniei pe care criticii o descriu drept „complet iraţională”, „o cruciadă sub centură”. Anul trecut, mesajul reclamei era „37 de milioane de americani recunosc un mit când îl văd. Tu ce mituri vezi?”, însoţit de imaginile lui Iisus, Moş Crăciun, Poseidon şi Satana.

Şi acest grup de atei nu este singurul care vrea să scoată orice urmă de religie din sărbătoarea Crăciunului. Un alt grup de atei dinSanta Monica,California, a reuşit să convingă municipalitatea să interzică dispunerea scenelor Nativităţii în locuri publice, o tradiţie a bisericilor locale, veche de 10 ani.

Bisericile locale au fost nevoite să apeleze la bunătatea celor care deţin terenuri deschise spre public, pentru a nu încălca legea. Altfel, unele scene au putut fi amplasate pe proprietăţi private, dar în văzul tuturor.

În 2008, un alt grup de atei, sub denumirea Freedom From Religion Foundation, a încercat să obţină acceaşi aprobare înMichigan, din partea unui judecător, dar acesta a decis împotrivă. Aceste iniţiative au fost caracterizate drept eforturi de a „curăţa” oraşele americane de religie, de către realizatorul unei emisiuni radio, care este un creştin conservator. El a iscat de curând un scandal după ce a spus în direct despre acest grup de atei că sunt precum bătăuşii la şcoală şi „ar trebui loviţi peste gură” (în sens metaforic, bineînţeles).

O figură neutră a jucat preşedintele Barack Obama, într-un discurs scurt despre Crăciun, ţinutla Muzeul Naţionaldin Washington, D.C. Vorbind despre spiritul Crăciunului, preşedintele a vorbit despre ocazia de a cânta şi a ne bucura împreună cu cei dragi, dar şi de ocazia de a face un bine aproapelui nostru şi de a schimba viaţa cuiva.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu

 
 

 

Reţea de contrabandişti anihilată

O grupare de traficanţi de ţigări a fost anihilată zilele acestea la Iaşi. Din reţea făceau parte atât cetăţeni români, cât şi din Republica Moldova. Oamenii legii au descins în mai multe locuinţe de pe raza jude...
de
 

 
 

FRESCELE BISERICII DRAGOMIRNA AU PRIMIT MARELE PREMIU AL UE ȘI PREMIUL PUBLICULUI

Restaurarea frescelor Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Mănăstirea Dragomirna, județul Suceava, a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural (Premiul Europa Nostra) ediția 2014, la cate...
de
 

 
 

Conferință despre familie, căsătorie și viața de cuplu la Librăria Floarea Vieții

Sâmbătă, 5 octombrie, și duminică, 6 octombrie, de la ora 14.00, la librăria Floarea Vieții va avea loc conferința „Femeia și Bărbatul. Cuplul. Căsătoria. Familia” și va fi susținută de pshiologul Anatol Basa...
de
 

 

 

Cine îşi mai poate lua o locuinţă prin Prima Casă în lei

Trecerea la creditarea în lei prin programul național Prima Casă a dus la imposibilitatea oricărui salariat domiciliat într-un oraș reședință de județ de a-și mai putea permite cumpărarea unui apartament de două ca...
de
 

 
 

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

Această sărbătoare este prăznuită în fiecare an la 29 august, constituind ultima sărbătoare importantă din cadrul anului bisericesc, deoarece în ziua de 1 septembrie a fiecărui an creștinii ortodocși prăznuiesc î...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi