Social

decembrie 15, 2012
 

Războiul împotriva Crăciunului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Se pare că pentru unii dintre americani iarna aceasta nu mai este sezonul voioşiei, al bunătăţii şi al tuturor celorlalte sentimente calde despre care se spune că definesc spiritul sărbătorilor de iarnă. Şi asta pentru că un grup de atei a încins o bătălie aprigă pentru a transforma Crăciunul într-o sărbătoare cu adevărat seculară.

„Păstraţi voioşia! Renunţaţi la mit!” scrie mare pe o reclamă pusă de grupul Ateilor Americani în Times Square, dinNew York. Grupul de atei vrea astfel să transmită „adevăratul mesaj al sărbătorilor”, şi anume că „frumuseţea sezonului constă în dragoste, familie, prieteni şi nu are nicio legătură cu zeii anului trecut,” citează Huffington Post.

În reclamă cuvântul „voios” este însoţit de imaginea lui Moş Crăcium, în timp ce cuvântul „mit” este scris sub o imagine cu Iisus. Conform directorului de comunicare al grupului, sărbătorile de iarnă sunt mult mai reuşite „fără bagajul religios de vină şi prejudecăţi”.

Mai mult decât atât, se pare că această campanie este de fapt una de susţinere faţă de „o mare parte din populaţia de creştini” care de fapt sunt atei ce se simt „prinşi în religia familiei”. Aceştia, care „ştiu” că Dumnezeu e un mit, nu mai trebuie să mintă şi să se numească creştini pentru a se putea bucura de sărbători.

Grupul Ateilor Americani a făcut o tradiţie din a pune asemenea reclame în fiecare decembrie, ca parte a campaniei pe care criticii o descriu drept „complet iraţională”, „o cruciadă sub centură”. Anul trecut, mesajul reclamei era „37 de milioane de americani recunosc un mit când îl văd. Tu ce mituri vezi?”, însoţit de imaginile lui Iisus, Moş Crăciun, Poseidon şi Satana.

Şi acest grup de atei nu este singurul care vrea să scoată orice urmă de religie din sărbătoarea Crăciunului. Un alt grup de atei dinSanta Monica,California, a reuşit să convingă municipalitatea să interzică dispunerea scenelor Nativităţii în locuri publice, o tradiţie a bisericilor locale, veche de 10 ani.

Bisericile locale au fost nevoite să apeleze la bunătatea celor care deţin terenuri deschise spre public, pentru a nu încălca legea. Altfel, unele scene au putut fi amplasate pe proprietăţi private, dar în văzul tuturor.

În 2008, un alt grup de atei, sub denumirea Freedom From Religion Foundation, a încercat să obţină acceaşi aprobare înMichigan, din partea unui judecător, dar acesta a decis împotrivă. Aceste iniţiative au fost caracterizate drept eforturi de a „curăţa” oraşele americane de religie, de către realizatorul unei emisiuni radio, care este un creştin conservator. El a iscat de curând un scandal după ce a spus în direct despre acest grup de atei că sunt precum bătăuşii la şcoală şi „ar trebui loviţi peste gură” (în sens metaforic, bineînţeles).

O figură neutră a jucat preşedintele Barack Obama, într-un discurs scurt despre Crăciun, ţinutla Muzeul Naţionaldin Washington, D.C. Vorbind despre spiritul Crăciunului, preşedintele a vorbit despre ocazia de a cânta şi a ne bucura împreună cu cei dragi, dar şi de ocazia de a face un bine aproapelui nostru şi de a schimba viaţa cuiva.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi ...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 
 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 

 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi