Tineret

martie 3, 2014
 

Premiile Oscar 2014: Lista completă a câștigătorilor

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Cea de-a 86-a ediție a galei de decernare a premiilor Oscar s-a încheiat, marele trofeu fiind obținut de drama ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’, în regia britanicului Steve McQueen.

Drama ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’ a câștigat duminică noapte premiul Academiei Americane pentru cel mai bun film și a intrat în istorie, devenind prima peliculă a unui regizor de culoare care obține cea mai înaltă distincție a industriei cinematografice în cele 86 de ediții ale premiilor Oscar.

‘Gravity’, care o are în centru pe Sandra Bullock în rolul unui astronaut izolat în spațiu, a fost recompensat cu premii la categoriile tehnice, cum ar fi efecte speciale și imagine.

Într-una din cele mai puternice ediții din istoria recentă, cei peste 6.000 de votanți ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică au împărțit râvnitele statuete între mai multe filme apreciate intrate în competiție.

A fost o noapte bună pentru filmul de buget redus ‘Dallas Buyers Club’, povestea unui activist anti-SIDA din anii 1980. Pelicula a câștigat trei premii Oscar, printre care și cele de la categoriile de interpretare masculină.

Matthew McConaughey, căruia i se validează astfel remarcabila relansare a carierei, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru felul în care l-a întruchipat pe Ron Woodroof, un bolnav de SIDA homofob care devine un activist pentru drepturile pacienților. Matthew McConaughey a slăbit 23 de kilograme pentru acest rol.

Partenerul său din film, Jared Leto, a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar. El interpretează rolul unui travestit, pentru care a fost la rândul său nevoit să slăbească drastic.

Cate Blanchett a fost aleasă cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa extrem de apreciată din ‘Blue Jasmine’, de Woody Allen. „Îți mulțumesc foarte mult Woody pentru că m-ai distribuit”, i-a transmis actrița cineastului, care nu a fost prezent la ceremonie.

‘Frozen’/’Regatul de gheață’ a fost ales cel mai bun film de animație. Este pentru prima dată când Disney Animation Studios câștigă Oscarul, după introducerea acestei categorii în 2002.

Marele perdant al galei a fost thriller-ul cu accente comice ‘American Hustle’/’Țeapă în stil american’, în regia lui David O. Russell. Pelicula nu a obținut niciun trofeu, deși fusese nominalizată la zece categorii.

Actrița și prezentatoare de televiziune Ellen DeGeneres a revenit în postura de gazdă a ceremoniei, într-o apariție despre care multe voci au spus că a fost extrem de calculată.

Sursa: Agerpres

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi