Tineret

martie 3, 2014
 

Premiile Oscar 2014: Lista completă a câștigătorilor

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Cea de-a 86-a ediție a galei de decernare a premiilor Oscar s-a încheiat, marele trofeu fiind obținut de drama ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’, în regia britanicului Steve McQueen.

Drama ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’ a câștigat duminică noapte premiul Academiei Americane pentru cel mai bun film și a intrat în istorie, devenind prima peliculă a unui regizor de culoare care obține cea mai înaltă distincție a industriei cinematografice în cele 86 de ediții ale premiilor Oscar.

‘Gravity’, care o are în centru pe Sandra Bullock în rolul unui astronaut izolat în spațiu, a fost recompensat cu premii la categoriile tehnice, cum ar fi efecte speciale și imagine.

Într-una din cele mai puternice ediții din istoria recentă, cei peste 6.000 de votanți ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică au împărțit râvnitele statuete între mai multe filme apreciate intrate în competiție.

A fost o noapte bună pentru filmul de buget redus ‘Dallas Buyers Club’, povestea unui activist anti-SIDA din anii 1980. Pelicula a câștigat trei premii Oscar, printre care și cele de la categoriile de interpretare masculină.

Matthew McConaughey, căruia i se validează astfel remarcabila relansare a carierei, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru felul în care l-a întruchipat pe Ron Woodroof, un bolnav de SIDA homofob care devine un activist pentru drepturile pacienților. Matthew McConaughey a slăbit 23 de kilograme pentru acest rol.

Partenerul său din film, Jared Leto, a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar. El interpretează rolul unui travestit, pentru care a fost la rândul său nevoit să slăbească drastic.

Cate Blanchett a fost aleasă cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa extrem de apreciată din ‘Blue Jasmine’, de Woody Allen. „Îți mulțumesc foarte mult Woody pentru că m-ai distribuit”, i-a transmis actrița cineastului, care nu a fost prezent la ceremonie.

‘Frozen’/’Regatul de gheață’ a fost ales cel mai bun film de animație. Este pentru prima dată când Disney Animation Studios câștigă Oscarul, după introducerea acestei categorii în 2002.

Marele perdant al galei a fost thriller-ul cu accente comice ‘American Hustle’/’Țeapă în stil american’, în regia lui David O. Russell. Pelicula nu a obținut niciun trofeu, deși fusese nominalizată la zece categorii.

Actrița și prezentatoare de televiziune Ellen DeGeneres a revenit în postura de gazdă a ceremoniei, într-o apariție despre care multe voci au spus că a fost extrem de calculată.

Sursa: Agerpres

 
 

 

Istoria automobilului în România

România anului 2018 este o ţară supraaglomerată de maşini. Nu concepem deplasarea fără maşină! Ne plângem frecvent că trăim într-un mediu extrem de poluat…Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce p...
de Laura Romila
 

 
 

VREAU!

„Vreau să ne jucăm, vreau să îmi cumperi gadget-uri, vreau să plec în tabără, vreau să ies cu prietenii” – un șir nesfârșit de cereri, care debutează în prima zi de viață a copilului și ține până c...
de Laura Romila
 

 
 

Generația „NEET”

Guvernul vrea să convingă angajatorii din România să încheie contracte de muncă și cu tinerii care nu sunt preocupați de școală, numiți de specialiști ″Generația NEET″⁣. Dacă angajatorul depune o cerere la a...
de Laura Romila
 

 

 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 
 

CASE DE SUTE DE ANI, MUTATE PENTRU CA TURIȘTII SĂ AJUNGĂ MAI UȘOR LA ELE

Bucovina, o parte a României puțin știută, care-i fascinează pe vizitatori cu frumusețea ei, își păstrează tradițiile și autenticitatea. În ultimii ani, zeci de case vechi au fost renovate și de multe ori mutate, ...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi