Stiinta

martie 4, 2013
 

Persoanele care consumă multă carne roşie prezintă un risc sporit de atac cerebral

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

O dietă bogată în proteine poate aduce anumite beneficii pentru sănătate, dar o nouă cercetare sugerează că efectele proteinelor asupra sănătății depind de alimentele din care sunt obținute. În acest fel, persoanele care consumă multă carne roșie prezintă un risc mai mare de a suferi un atac cerebral în comparație cu indivizii care consumă carne de pui sau de curcan.

Cea mai importantă concluzie a acestui studiu este aceea că tipul de proteine din dieta zilnică afectează riscul unui atac cerebral în mod diferit. Oamenii trebuie să evalueze beneficiile proteinelor luând în considerare contextul alimentelor consumate. Cercetătorii au colectat informații din două studii vaste ce au urmărit starea de sănătate a zeci de mii de bărbați și femei de la vârsta mijlocie până la moarte.

În timpul celor două decenii cât s-a desfășurat cercetarea, peste 1.000 de bărbați și 2.000 de femei au suferit un atac cerebral. Pentru a afla care este efectul proteinelor din dietă asupra riscului de a suferi un atac cerebral, oamenii de știință au împărțit persoanele studiate în funcție de consumul zilnic de carne roșie, carne de pui, lactate și alte surse de proteine.

Bărbații care consumau mai mult de două porții de carne roșie zilnic prezentau un risc de a suferi un atac cerebral cu 28 de procente mai mare față de cei care consumau o treime dintr-o porție de carne roșie în fiecare zi. Oamenii de știință au definit o porție de carne roșie în jurul valorii de 110-170 de grame. Femeile care consumau cam două porții de carne roșie în fiecare zi prezentau un risc de a suferi de atac cerebral cu 19 procente mai mare în comparație cu cele care mâncau mai puțin de jumătate de porție zilnic.

Oamenii de știință au aflat că persoanele care renunțau la o porție de carne roșie pe zi, obținându-și proteinele dintr-o porție de carne de pui sau curcan, își reduceau riscul de  atac cerebral cu 27 de procente. Printre cei care înlocuiau porția de carne roșie cu nuci sau pește, riscul se reducea cu 17 procente, iar printre cei care înlocuiau carnea roșie cu lactate, riscul scădea cu 10 procente.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

PROIECȚII CINEMATOGRAFICE CONTROLATE DIRECT DE CREIERUL SPECTATORULUI

Cum ar fi să puteţi interveni asupra unui film, în timp ce îl vedeţi, pentru a-l modifica după cum vă place? Este ceea ce încearcă să facă un cercetător din Marea Britanie. Deocamdată, însă, este doar un experime...
de Laura Romila
 

 
 

FERMIERII CARE PRIMESC BANI DE LA UE AR PUTEA FI VERIFICAȚI PRIN SATELIT

Fermierii care primesc bani de la Uniunea Europeană ar putea fi controlaţi prin intermediul sateliţilor. Aflaţi în spaţiu, la peste 700 de kilometri distanţă de Pământ, aceştia vor monitoriza culturile şi vor semnal...
de Laura Romila
 

 
 

Misiune pe Marte în căutare de semne de viață

Agenţia Spaţială Europeană se pregăteşte să înceapă explorarea atmosferei lui Marte, în căutare de semne de viaţă. Va face acest pas cu ajutorul unei sonde aflate pe orbita Planetei Roşii, la 400 de kilometri dist...
de Laura Romila
 

 

 

Inteligența Artificială ar putea fi folosită în lupta împotriva cancerului

Inteligența Artificială ar putea fi folosită ca o “armă” în lupta împotriva cancerului. Devoltarea tehnologiei ar putea crea instrumente care să depisteze această boală chiar din stadiile incipiente. Descoperirea a...
de Laura Romila
 

 
 

MUZEUL BÂRLĂDEAN A DESCHIS “ ZILELE CULTURALE ALE BÂRLADULUI”

În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vo...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi