Stiinta

martie 4, 2013
 

Persoanele care consumă multă carne roşie prezintă un risc sporit de atac cerebral

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

O dietă bogată în proteine poate aduce anumite beneficii pentru sănătate, dar o nouă cercetare sugerează că efectele proteinelor asupra sănătății depind de alimentele din care sunt obținute. În acest fel, persoanele care consumă multă carne roșie prezintă un risc mai mare de a suferi un atac cerebral în comparație cu indivizii care consumă carne de pui sau de curcan.

Cea mai importantă concluzie a acestui studiu este aceea că tipul de proteine din dieta zilnică afectează riscul unui atac cerebral în mod diferit. Oamenii trebuie să evalueze beneficiile proteinelor luând în considerare contextul alimentelor consumate. Cercetătorii au colectat informații din două studii vaste ce au urmărit starea de sănătate a zeci de mii de bărbați și femei de la vârsta mijlocie până la moarte.

În timpul celor două decenii cât s-a desfășurat cercetarea, peste 1.000 de bărbați și 2.000 de femei au suferit un atac cerebral. Pentru a afla care este efectul proteinelor din dietă asupra riscului de a suferi un atac cerebral, oamenii de știință au împărțit persoanele studiate în funcție de consumul zilnic de carne roșie, carne de pui, lactate și alte surse de proteine.

Bărbații care consumau mai mult de două porții de carne roșie zilnic prezentau un risc de a suferi un atac cerebral cu 28 de procente mai mare față de cei care consumau o treime dintr-o porție de carne roșie în fiecare zi. Oamenii de știință au definit o porție de carne roșie în jurul valorii de 110-170 de grame. Femeile care consumau cam două porții de carne roșie în fiecare zi prezentau un risc de a suferi de atac cerebral cu 19 procente mai mare în comparație cu cele care mâncau mai puțin de jumătate de porție zilnic.

Oamenii de știință au aflat că persoanele care renunțau la o porție de carne roșie pe zi, obținându-și proteinele dintr-o porție de carne de pui sau curcan, își reduceau riscul de  atac cerebral cu 27 de procente. Printre cei care înlocuiau porția de carne roșie cu nuci sau pește, riscul se reducea cu 17 procente, iar printre cei care înlocuiau carnea roșie cu lactate, riscul scădea cu 10 procente.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

Pe 21 septembrie începe noul an universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”

Anul universitar 2015 – 2016 va începe la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” pe 21 septembrie 2015, deschiderea oficială fiind organizată în Aula Magna „Haralamb V...
de
 

 
 

Ioan Holender Farewell Concert. Proiecție la sediul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă proiecţia spectacolului muzical desfăşurat în anul 2010, care a marcat încheierea mandatului lui Ioan Holender de director al Operei de Stat din Viena. Gala Ioan Holender Fa...
de
 

 
 

Bobi Pricop, de la Edinburgh Fringe Festival la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași

După ce în luna august s-a aflat la Edinburgh Fringe Festival, cu spectacolul Ashes Afar, Bobi Pricop este acum la Iași, unde pregătește un nou proiect. Artist asociat al celei de-a opta ediții a Festivalului Internațion...
de
 

 

 

Luni, 22 iulie, ora 18.00, Apollonia TV introduce primul buletin de știri

Televiziunea Apollonia TV, departament al Trustului de Presă Apollonia, introduce din seara aceasta Știrile Apollonia TV, jurnalul de la ora 18.00. Televiziune axată pe educație și cultură, dar reflectând deopotrivă și...
de
 

 
 

Migrenele cu aură sunt mai periculoase decât se credea, deoarece sporesc riscul de a suferi de probleme grave

Femeile ce suferă de migrene acompaniate de tulburări vizuale, cum ar fi sclipirile luminoase, ar putea prezenta un risc mai mare de a suferi de atacuri de cord și cheaguri de sânge, arată o nouă cercetare. Aceasta din ur...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi