Stiinta

martie 5, 2013
 

O dietă bogată în fructe, legume şi peşte reduce cu 46% riscul de a suferi de Parkinson

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

O nouă cercetare indică faptul că o dietă mediteraneană (bogată în fructe, legume și pește) poate reduce riscul de a suferi de boala Parkinson cu 46 de procente. Studiul sugerează că dieta joacă un rol important în prevenirea acestei afecțiuni. Cu toate că nu se cunoaște cu exactitate motivul pentru care anumite alimente au un efect protector, unele cercetări sugerează că această boală poate apărea atunci când celulele din organism trec printr-un proces distructiv denumit „stres oxidativ”.

În cadrul acestuia, substanțele care dăunează (care au pătruns în organism ca urmare a unei diete nesănătoase) atacă celulele într-un mod asemănător celui în care rugina afectează caroseria unei mașini. Fructele, legumele și carnea de pește conțin numeroase substanțe antioxidante, contribuind în acest fel la prevenirea acestui proces dăunător. Cercetătorii japonezi au studiat obiceiurile alimentare a peste 200 de pacienți diagnosticați recent cu Parkinson, comparând dieta acestora cu cea a peste 350 de voluntari sănătoși.

Experții au împărțit participanții la studiu în trei grupuri, în funcție de dieta urmată de aceștia. Cei care urmau o dietă sănătoasă consumau în special fructe proaspete, legume, pește, plante leguminoase (linte, fasole, mazăre), ciuperci și alge. Cei care urmau o dietă occidentală, unde predominau carnea roșie și alimentele bogate în grăsimi de origine animală, iar dieta persoanelor care urmau o dietă compusă din alimente ușoare și constituia o combinație a celorlalte două diete. Rezultatele studiului au indicat faptul că persoanele care urmau dieta sănătoasă – care consumau cea mai mare cantitate de plante și pește – prezentau un risc mai scăzut de a suferi de Parkinson cu 46 de procente față de persoanele cu o dietă săracă în plante și pește.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi