Stiinta

aprilie 20, 2013
 

Ce trebuie să mănânci pentru a-ţi reduce riscul de atac cerebral?

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Cercetătorii anunță că oamenii își pot reduce riscul de a suferi de una dintre principalele cauze ale dizabilităților și decesului în lumea dezvoltată, accidentul vascular, printr-o dietă cu un conținut bogat în fibre. Oamenii de știință au descoperit că fiecare șapte grame de fibre suplimentare în dieta zilnică determină o reducere cu șapte procente a riscului de a suferi un atac cerebral. Această cantitate de fibre se regăsește într-o porție de paste din grâu integral și două porții de fructe sau legume. Descoperirea a fost făcută de către o echipă de specialiști britanici, care au analizat opt studii asupra dietei și atacului cerebral efectuate între 1990 și 2012.

Fibra alimentară este o substanță de origine vegetală care nu este digerată de enzimele din tubul digestiv. Rezultatele studiului se bazau pe cantitatea totală de fibră din dietă și nu distingeau în fibra solubilă și cea insolubilă. Un consum mai mare de alimente bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele și nucile constituie un lucru esențial pentru toată lumea, însă în special pentru cei care prezintă un risc mai mare de a suferi de un atac cerebral, precum persoanele supraponderale, fumătorii și cele hipertensive.

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: accidentul vascular cerebral ischemic are loc atunci când vasele sangvine devin blocate și nu mai transportă sânge spre creier, iar accidentul vascular cerebral hemoragic are loc atunci când un vas de sânge din creier se rupe. Ambele distrug celule nervoase de la nivelul creierului, lucru care se poate dovedi fatal sau care poate provoca dizabilități grave. Statisticile indică faptul că în țara noastră are loc un deces prin infarct cerebral sau infarct de miocard la fiecare zece minute.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi