Stiinta

octombrie 31, 2013
 

500 de medici participă la Zilele Cardiologice ieșene

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Joi, 31 octombrie, a început cea de-a doua ediție a manifestării științifice Zilele Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu“, la care vor participa medici cardiologici de renume din țară și din străinătate, medici rezidenți și studenți. Această reuniune interdisciplinară, desfăurată pe parcursul a trei zile, va cuprinde conferințe, mese rotunde, prezentări ale unor lucrări, împărtășiri din experiența personală pentru actualizarea noțiunilor.

La această manifestare s-au înscris 500 de participanți, pentru cele șapte sesiuni: Cardiologie „În mozaic”, „De la prevenţie la cronoterapie”, „Insuficienţa cardiacă”, „Corelaţii interdisciplinare”, „Experienţe clinice/paraclinice”, Medicina „În mozaic” și „Din experienţa clinică a tinerilor cardiologi”.

„Zilele Cardiologice reprezintă o manifestare de referință pentru cardiologia ieșeană, pentru cardiologia din Moldova. Este un jubileu pentru că este vorba de 15 ani de când și-a început activitatea această instituție. Doresc să fie o manifestare de tradiție a cardiologiei din Moldova și care se alătură celorlalte manifestări prestigioase din țară, cu același profil. Patologia cardiovasculară primează. Din păcate, ocupăm un loc fruntaș pe plan mondial”, a declarat prof. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, șeful Clinicii de Cardiologie Medicală Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Gorgescu“ Iași.

Patologia cardiovasculară trebuie prevenită, iar cea mai bună soluție este „să învățăm să mâncăm și să ne comportăm sănătos”.

„Trebuie să combatem marii factori de risc cardiovascular: hipertensiunea, hipercolesterolemia, fumatul și netratarea corectă a diabetului zaharat, care e în creștere. Dacă acești patru factori ar fi corectați probabil că scăderea numărului de bolnavi de artero-scleroză ar fi dramatică”,  a precizat prof. dr. Marius Vintilă de Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București.

Medicul Gabriel Ungureanu a adăugat faptul că îmbătrânirea populației duce la creșterea numărului cazurilor de boli, printre care insuficiența cardiacă, iar vârsta persoanelor cu probleme cardiovasculare a scăzut de la 60 de ani, la 45 sau 50 de ani.

Zilele Cardiologice „Prof. Dr. George I.M. Georgescu“ au debutat acum doi ani, iar scopul evenimentului este de a deveni o manifestare de tradiție, pentru un „schimb de informații valoroase , unde beneficiarii vor fi medicii tineri, studenții și pacienții”, specifică dr. Cătălina Arsenescu Georgescu.

S-au făcut pași foarte importanți în domeniul asistenței cardiologice, de urgență cardiologică, iar Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din  Iași este singurul centru care asigură urgențele cardiovasculare.

Evenimentul organizat de Clinica de Cardiologie Medicală din Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu“ se deruleză sub egida Societății Române de Cardiologie și a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Pop” Iași.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA





 
 

 

PROIECȚII CINEMATOGRAFICE CONTROLATE DIRECT DE CREIERUL SPECTATORULUI

Cum ar fi să puteţi interveni asupra unui film, în timp ce îl vedeţi, pentru a-l modifica după cum vă place? Este ceea ce încearcă să facă un cercetător din Marea Britanie. Deocamdată, însă, este doar un experime...
de Laura Romila
 

 
 

FERMIERII CARE PRIMESC BANI DE LA UE AR PUTEA FI VERIFICAȚI PRIN SATELIT

Fermierii care primesc bani de la Uniunea Europeană ar putea fi controlaţi prin intermediul sateliţilor. Aflaţi în spaţiu, la peste 700 de kilometri distanţă de Pământ, aceştia vor monitoriza culturile şi vor semnal...
de Laura Romila
 

 
 

Misiune pe Marte în căutare de semne de viață

Agenţia Spaţială Europeană se pregăteşte să înceapă explorarea atmosferei lui Marte, în căutare de semne de viaţă. Va face acest pas cu ajutorul unei sonde aflate pe orbita Planetei Roşii, la 400 de kilometri dist...
de Laura Romila
 

 

 

Inteligența Artificială ar putea fi folosită în lupta împotriva cancerului

Inteligența Artificială ar putea fi folosită ca o “armă” în lupta împotriva cancerului. Devoltarea tehnologiei ar putea crea instrumente care să depisteze această boală chiar din stadiile incipiente. Descoperirea a...
de Laura Romila
 

 
 

MUZEUL BÂRLĂDEAN A DESCHIS “ ZILELE CULTURALE ALE BÂRLADULUI”

În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vo...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi