Social

decembrie 12, 2012
 

Seri de Colinde la Palatul Roznovanu

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,
Primăria Municipiului Iaşi şi Street Events organizează în zilele de 15, 16, 21 și 22 decembrie 2012 evenimentul „Seri de Colinde” în cadrul evenimentelor dedicate Sărbătorilor de iarnă 2012.
În acest an “Serile de colinde” se vor desfășura pe parcursul a 4 zile magice, în Sala Mare a Palatului Roznovanu – Primăria Municipiului Iași, începând cu ora 19.00.
Zilnic, începând cu ora 18.00, în deschiderea “Serilor de Colinde”,  va răsuna muzica artiștilor din Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”.
Aducând un plus de strălucire, Zâna Serilor de Colinde va spune povești de iarnă celor prezenți la eveniment,  iar corul de copii ”Alpha Lirae” va umple de bucurie sufletele cu colindele pe care le vor interpreta.
Concertele din fiecare seară vor aduce în fața publicului artiști valoroși ce vor interpreta atât colinde românești cât și internaționale.

Spectacolele vor fi filmate și transmise pe un ecran ce va fi amplasat în fața Palatului Roznovanu, astfel încât și cei un pic mai grăbiți să se poată bucura de momentele Serilor de Colinde. Intrarea este liberă și toți cei prezenți la eveniment vor primi o cărticică cu colinde românești “Colinde în dar”, pentru a duce și în casele participanților spiritul Sărbătorilor de iarnă.

15 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Diana Roman,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu pe muzica de Glockenspiel, în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi, interpretând colinde, Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seara de colinde va continua cu muzica complexă a Cvintetul „Academica”, ce ne va impresiona prin interpretarea unor piese instrumentale specifice Sărbătorilor de iarnă,  cât și acompaniind-o pe soprana Ina Cristea.

16 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alămuri “Adamos Brass” , condus de profesor Liviu Adamachi,  va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00, cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu, pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde,  îngerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Concert de colinde susținut de Corul de camera „VOX ART’IS”, Dirijor, Bogdan Cojocaru.

21 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colind,  actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu, pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi, interpretând colinde, “Alpha Lirae”, de la Colegiul Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

A treia seară de colinde va continua cu muzica prestigiosului cor  “Cantores Amicitiae”  al Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi, condus de Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă.

22 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului,  Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde,  îngerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă Octav Bancilă, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seria Serilor de colinde 2012 se încheie cu spectacolul susținut de The Jassy Horn Sound, condus de  Emil Ambrosa, alături de soprana Cristina Grigoraș, tenor Ionuț Urdeș, bas Ciprian Chițu.

Sursa: Cultura în Iaşi
Autor: Smaranda Năstasă, secretar de redacţie Info Apollonia


 
 

 

Sărbătorile pe rit vechi, la Iași

Spiritul sărbătorilor va continua să dăinuie la Iași până la jumătatea lunii ianuarie. Peste 1500 de creștini de rit vechi vor sărbători joi, 7 ianuarie, Ajunul Crăciunului la Iași. Slujba închinată nașterii Dom...
de
 

 
 

Îmbulzeală la Albiţa

Traficul prin Vama Albiţa a crescut, în ultimele zile, de trei ori faţă de o perioadă obişnuită din an, având în vedere că numeroşi cetăţeni moldoveni vin în România pentru a petrece sărbătorile pe rit vechi, �...
de
 

 
 

Cum îşi petrec ieşenii Revelionul

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de reunire a tuturor membrilor familiei, iar cei norocoşi nu scapă această ocazie. Dacă de Crăciun oamenii cinstesc naşterea Mântuitorului în familie, de Anul Nou şi Sfânt...
de
 

 

 

Produse tradiţionale pe bulevardul Ştefan cel Mare

Un număr de 30 de căsuţe sunt amplasate pe pietonalul Ştefan cel Mare pentru Târgul de Crăciun. Ieşenii sunt aşteptaţi,începând de marţi până pe 25 decembrie la Târgul de Crăciun pe bulevardul Ştefan cel Mare �...
de
 

 
 

Iaşul se pregăteşte de sărbătoare

Municipiul Iaşi se pregăteşte deja de sărbători. Firmele cu care municipalitatea colaborează pentru întreţinerea iluminatului public au ieşit deja prin oraş şi au început să poziţioneze de stâlpi diverse decoraţ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi