Social

decembrie 12, 2012
 

Seri de Colinde la Palatul Roznovanu

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,
Primăria Municipiului Iaşi şi Street Events organizează în zilele de 15, 16, 21 și 22 decembrie 2012 evenimentul „Seri de Colinde” în cadrul evenimentelor dedicate Sărbătorilor de iarnă 2012.
În acest an “Serile de colinde” se vor desfășura pe parcursul a 4 zile magice, în Sala Mare a Palatului Roznovanu – Primăria Municipiului Iași, începând cu ora 19.00.
Zilnic, începând cu ora 18.00, în deschiderea “Serilor de Colinde”,  va răsuna muzica artiștilor din Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”.
Aducând un plus de strălucire, Zâna Serilor de Colinde va spune povești de iarnă celor prezenți la eveniment,  iar corul de copii ”Alpha Lirae” va umple de bucurie sufletele cu colindele pe care le vor interpreta.
Concertele din fiecare seară vor aduce în fața publicului artiști valoroși ce vor interpreta atât colinde românești cât și internaționale.

Spectacolele vor fi filmate și transmise pe un ecran ce va fi amplasat în fața Palatului Roznovanu, astfel încât și cei un pic mai grăbiți să se poată bucura de momentele Serilor de Colinde. Intrarea este liberă și toți cei prezenți la eveniment vor primi o cărticică cu colinde românești “Colinde în dar”, pentru a duce și în casele participanților spiritul Sărbătorilor de iarnă.

15 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Diana Roman,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu pe muzica de Glockenspiel, în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi, interpretând colinde, Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seara de colinde va continua cu muzica complexă a Cvintetul „Academica”, ce ne va impresiona prin interpretarea unor piese instrumentale specifice Sărbătorilor de iarnă,  cât și acompaniind-o pe soprana Ina Cristea.

16 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alămuri “Adamos Brass” , condus de profesor Liviu Adamachi,  va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00, cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu, pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde,  îngerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Concert de colinde susținut de Corul de camera „VOX ART’IS”, Dirijor, Bogdan Cojocaru.

21 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colind,  actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu, pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi, interpretând colinde, “Alpha Lirae”, de la Colegiul Național de Artă „Octav Bancilă”, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

A treia seară de colinde va continua cu muzica prestigiosului cor  “Cantores Amicitiae”  al Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi, condus de Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă.

22 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –În deschiderea  spectacolului,  Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susține un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00 cu poveștile citite de Zâna Serilor de Colinde, actrița Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coșeriu pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuționistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde,  îngerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului Național de Artă Octav Bancilă, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seria Serilor de colinde 2012 se încheie cu spectacolul susținut de The Jassy Horn Sound, condus de  Emil Ambrosa, alături de soprana Cristina Grigoraș, tenor Ionuț Urdeș, bas Ciprian Chițu.

Sursa: Cultura în Iaşi
Autor: Smaranda Năstasă, secretar de redacţie Info Apollonia


 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi ...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 
 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 

 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi