Social

septembrie 5, 2013
 

Curs de informare despre permacultură și comunitățile în tranziție

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

Asociația Română de Permacultură va organiza sâmbătă, 21 septembrie, un curs de informare în ceea ce privește permacultura și comunitățile în tranziție. De asemenea, va sprijini comunitățile locale în demararea unor proiecte de grădini, spații verzi urbane, precum și alte proiecte de bune practici.

Timp de patru ore, între 10.30 și 14.30, participanții vor primi informații despre strategiile de dezvoltare durabilă, bazate pe principii de ecologie și biologie.

După acest curs introductiv, urmează alte două sesiuni de formare în permacultură și comunități de tranziție și de ateliere.

Participanții în proiect vor învăța să lucreze împreună pentru a produce schimbări pozitive în cadrul comunităților din care fac parte prin însușirea cunoștințelor legate de funcționarea, designul și managementul sistemelor ecologice.

Subiectele care vor fi atinse la cursuri sunt capacitatea de regenerare a solului prin cicluri observate în natură, crearea sistemelor de captare, stocare și distribuire a apei, înființarea de grădini decorative și comestibile cu o diversitate mare de specii, reciclarea materiei organice și produce, conservarea și distribuirea alimentelor.

Persoanele interesate de permacultură se pot înscrie accesând link-ul.

Asociația Română de Permacultură va organiza cursuri de formare și ateliere practice de permacultură și comunități în tranziție și în București, Brașov, Cluj Napoca și Timișoara.

Permacultura evoluează prin aplicarea progresivă a principiilor de integrare a celor șapte domenii necesare pentru a susține dezvoltarea durabilă: dezvoltarea și regenerarea mediului înconjurător, unelte și tehnologie, cultură și educație, sănătatea și bunăstarea spirituală, finanțe și economie, utilizarea resurselor și guvernanța comunitară, administrarea mediului înconjurător.

Practicantul de permacultură folosește natura ca model, imitând și intensificând sistemele naturale cu scopul de a obține hrana în abundență, protejând și regenerând în același timp mediul natural.





 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 
 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 

 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi