Social

septembrie 5, 2013
 

Curs de informare despre permacultură și comunitățile în tranziție

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

Asociația Română de Permacultură va organiza sâmbătă, 21 septembrie, un curs de informare în ceea ce privește permacultura și comunitățile în tranziție. De asemenea, va sprijini comunitățile locale în demararea unor proiecte de grădini, spații verzi urbane, precum și alte proiecte de bune practici.

Timp de patru ore, între 10.30 și 14.30, participanții vor primi informații despre strategiile de dezvoltare durabilă, bazate pe principii de ecologie și biologie.

După acest curs introductiv, urmează alte două sesiuni de formare în permacultură și comunități de tranziție și de ateliere.

Participanții în proiect vor învăța să lucreze împreună pentru a produce schimbări pozitive în cadrul comunităților din care fac parte prin însușirea cunoștințelor legate de funcționarea, designul și managementul sistemelor ecologice.

Subiectele care vor fi atinse la cursuri sunt capacitatea de regenerare a solului prin cicluri observate în natură, crearea sistemelor de captare, stocare și distribuire a apei, înființarea de grădini decorative și comestibile cu o diversitate mare de specii, reciclarea materiei organice și produce, conservarea și distribuirea alimentelor.

Persoanele interesate de permacultură se pot înscrie accesând link-ul.

Asociația Română de Permacultură va organiza cursuri de formare și ateliere practice de permacultură și comunități în tranziție și în București, Brașov, Cluj Napoca și Timișoara.

Permacultura evoluează prin aplicarea progresivă a principiilor de integrare a celor șapte domenii necesare pentru a susține dezvoltarea durabilă: dezvoltarea și regenerarea mediului înconjurător, unelte și tehnologie, cultură și educație, sănătatea și bunăstarea spirituală, finanțe și economie, utilizarea resurselor și guvernanța comunitară, administrarea mediului înconjurător.

Practicantul de permacultură folosește natura ca model, imitând și intensificând sistemele naturale cu scopul de a obține hrana în abundență, protejând și regenerând în același timp mediul natural.

 
 

 

Cursuri gratuite pentru apicultori, la Agronomie

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ,,Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza pe 15 noiembrie un curs de apicultori. Cursul este organizat în colaborare cu Camera Agr...
de
 

 
 

Atelier de jurnalism la Chişinău

Miercuri, 11 noiembrie 2015, Universitatea de Stat din Moldova, prin Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, organizează o reuniune ştiinţifică de tradiţie. Astfel, din partea Universităţii „Apollonia...
de
 

 
 

Conferinţa Atitudine Pro Vulnerabili

Colegiul Sfântul Nicolae din cadrul Mitropoliei Moldovei, vă invită marţi la conferinţa „Atitudine Pro Vulnerabili”. Obiectivul dezbaterii este de a promova o atitudine socială decentă faţă de grupurile vulnerabile...
de
 

 

 

„O iniţiere în fotografie”, sub coordonarea lui Dan Mititelu, începe luni, la Iaşi

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi vă invită să începeţi luni, 20 ianuarie 2014, de la ora 18.00, O iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu – a XVIII-a ediţie. Se organizează 20 de în...
de
 

 
 

Sesiune de management cultural pentru creativi

Sâmbătă, 16 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 17.00, la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași are loc o sesiune de management cultural marca Formare Culturală. Persoanele interesate să participe trebuie s...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi