Social

august 15, 2013
 

Cavalerii vinurilor se reunesc la Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Vineri, 16 august, de la ora 14.30, Legatul Iaşi al Consulatului din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului organizează Ceremonia de acreditare a celor 10 noi membri care vor promova valorile culturale ale vinului. La acest eveniment și-au confirmat prezența peste 50 de participanți.

Evenimentul va începe de joi, 15 august, cu vizitarea monumentelor istorice ale orașului Iași, iar vineri participanții vor defila pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ceremonia de acreditare va începe la ora 15.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Iași și se va încheia cu o masă festivă la Restaurantul Cavalerul Medival din Iași.  La ceremonie vor participa, alături de reprezentanţi de marcă ai Ordinului Cavalerilor Vinului, oenologi, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad, precum şi Daniel Harpa, primarul municipiului Târgu Neamţ.

Sămbătă, 17 august, membrii ,,Ordo Equestris Vini Europae”  vor pleca pentru a participa la evenimentul „Înființarea Scaunului Cavaleresc Orhei”, care va avea loc în Republica Moldova și este organizat de Legatul Chișinău.

Persoanele care doresc să facă parte din Ordinul European al Cavalerilor Vinului trebuie să fie recomandați de un membru al ordinului și acceptați de organizația teritorială în cadrul căreia urmează să-și desfășoare activitățile și să aibă domiciliul în România. Candidatul trebuie cunoască toate sarcinile și înaltele țeluri corespunzătoare proclamării la cavalerie, trebuie să contribuie la Înalta cinstire a Vinurilor nobile și a culturii acestora și să activeze în acest cerc. Candidatul trebuie să fie dispus permanent să intervină pentru cavalerie. Cavalerii Vinului sunt înștiințați de plata unei taxe unice de sigiliu la acreditare precum și donația unei sume de bani pentru buna îndeplinire a țelurilor cavalerești.

Ordinul European al Cavalerilor Vinului (OEVE) este o organizație Internațională de drept privat, prezentă în 27 de țări, care numără peste 5.000 de membri, personalități ale vieții culturale, economice și sociale europene. Sediul central al OEVE este în orașul liber Eisenstadt din Austria, iar coordonarea activității ordinului este realizată de Senatul, condus de doi consuli.

Consulatul din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului a fost înfiinţat pe data de 16 martie 2009, ca membru al Ordinului European şi îşi are sediul la Piteşti. Acesta se compune din Legate organizate pe teritoriul regiunilor de dezvoltare.

Legatul Iași s-a înființat pe 30  aprilie 2011 și are în prezent 44 membri. Legatul Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, răspunde de județele Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Neamț și Bacău. În cadrul Legatului Iași funcționează Scaunul Cavaleresc Bârlad înființat în luna Iunie 2012. În perioada 26-27 iulie, a avut loc Ceremonia de înfiinţare a Scaunului Cavaleresc Târgu Neamț, iar pe 13 septembrie va avea loc Ceremonia de Înființare a Scaunului Cavaleresc Botoșani.

Actualmente, pe teritoriul României funcţionează: Legatul Iaşi, Legatul Bucureşti, Legatul Piteşti, Legatul Constanţa, Legatul Deva, Legatul Sighet, Legatul Timişoara.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Spitalul de Pneumologie Iaşi se pregăteşte de acreditare

Spitalul de Pneumologie Iaşi se pregăteşte, în perioada următoare să primească vizita Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, în vederea obţinerii acreditării. Conform conducerii unităţ...
de
 

 
 

Mii de persoane la Masa Pelerinilor

Miile de pelerini sosiţi în Iaşi, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, au fost primiţi de municipalitate cu o masă caldă. Peste 40 de mii de sarmale au fost servite astăzi, de la ora 13.00, la Cantina de Ajutor Social a Prim...
de
 

 
 

S-a lansat primul vin al anului

Mii de oameni au urcat în prima duminică a lunii octombrie pe dealul Cătălina din comuna Cotnari. Aceştia au luat parte la manifestările dedicate primului vin din acest an. Ieşeni din toate colţurile judeţului au asist...
de
 

 

 

Acreditare la Oncologie

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a intrat în faza de finalizare a procesului de acreditare. O echipă de evaluatori de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a verificat dacă unitatea îndeplineşte crite...
de
 

 
 

Ce boală gravă vă paște dacă beți mai mult de un pahar de vin pe zi

Consumul regulat de alcool poate duce la creșterea riscului de a dezvolta melanom, cea mai agresivă formă a cancerului de piele. Oamenii de știință au consultat nu mai puțin de 16 studii efectuate anterior în care fuses...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi