Social

iunie 4, 2015
 

Bethany lansează o nouă campanie: „Când Voluntariatul înseamnă Implicare, Bătrânețea nu înseamnă Renunțare”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Fundația Serviciilor Sociale Bethany are plăcerea de a anunța lansarea noii campanii de informare și sensibilizare “Când Voluntariatul înseamnă Implicare, Bătrânețea nu înseamnă Renunțare”, care va avea loc în perioada 01 iunie – 31 august 2015. Scopul campaniei este de a sensibiliza și conștientiza comunitatea cu privire la problematica vârstnicilor cu boli cronice sau cu dizabilități. De asemenea, organizatorii acordă o importanță deosebită și promovării acțiunilor de voluntariat ca metodă de reducere a vulnerabilității în rândul membrilor comunității, oferindu-le vârstnicilor șanse egale la o viață demnă în comunitate.

Timp de trei luni, în perioada iunie-august, publicul va avea acces la informații cu privire la importanța implicării în acțiuni de voluntariat și a incluziunii sociale a vârstnicilor. Trei evenimente speciale vor marca momentele cele mai încărcate de semnificație ale campaniei:

Expoziția fotografică “Tinerețea și Înțelepciunea”, pe care publicul ieșean o poate admira în perioada 2-14 iunie 2015 în interiorul Complexului Palas Mall, culoarul Brise-Nissa. Aceasta reprezintă practic rezultatul interacțiunii tinerilor voluntari și a vârstinicilor din Unitatea de Asistență Medico-Socială din Răducăneni. Expoziția este realizată în urma participării la o sesiune de inițiere în arta fotografică susținută de fotografi profesioniști. Scopul acestei activități este de a stimula creativitatea tinerilor și de a-i încuraja să se implice în viața comunității.

Ziua Internațională a Persoanei Vârstnice este un eveniment care va avea loc pe data de 11 iunie 2015, la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Răducăneni. Prin intermediul său, organizatorii își propun să celebreze persoanele vârstnice de pretutindeni, dar în special pe beneficiarii proiectului, prin momente și activități care să le arate respect și apreciere: un program artistic susținut de membrii comunității răducănene și o masă festivă care să completeze atmosfera de sărbătoare.

Gala Voluntarilor este activitatea care încheie seria evenimentelor speciale din cadrul campaniei. Aceasta se va desfășura în luna august, tot în localitatea Răducăneni, fiind găzduit de partenerul de proiect, Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti”. Prin intermediul Galei, se urmărește crearea unui cult de apreciere, recunoaștere și valorificare a tuturor voluntarilor. Vor fi premiați cei mai activi și mai dăruiți voluntari, la categoriile: “Voluntarul senior cel mai activ”, “Juniorul voluntar cel mai activ”, “Voluntarul cel mai creativ”, ”Echipa cea mai activă în cadrul activităților de socializare”, etc.

Campania de informare și sensibilizare “Când Voluntariatul înseamnă Implicare, Bătrânețea nu înseamnă Renunțare” face parte din proiectul ,,Țelul: Voluntari de toate vârstele!”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul se desfășoară în perioada septembrie 2014 – august 2015 și urmărește dezvoltarea unui centru de voluntariat specializat în activități destinate persoanelor vârstnice din localitatea Răducăneni, județul Iași, facilitând astfel, legătura dintre generații în vederea creșterii incluziunii sociale a vârstnicilor. Peste 60 de elevi dornici de implicare de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, alături de 55 de vârstnici cu boli cronice și/sau cu dizabilități din cadrul Unității Medico-Sociale Răducăneni, împreună cu reprezentanți ai comunității, se implică în activități comune menite să încurajeze implicarea în comunitate și solidaritatea între generații.

Valoarea proiectului se ridică la 83. 840 euro, din care 75. 000 euro reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 13. 840 euro constituie contribuția proprie a Fundației Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru informații suplimentare cu privire la activitățile proiectului, vă rugăm să contactați Fundația Serviciilor Sociale Bethany la tel. 0232/278.535, e-mail [email protected], persoană de contact Ionela Holbea, manager proiect.

„Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org”, www.fondong.fdsc.ro.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi ...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 
 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 

 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi