Social

iulie 31, 2013
 

Alexandru Vișinescu, fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, dat în urmărire penală

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Marți, 30 iulie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a solicitat Parchetului urmărirea penală împotriva fostului comandat al închisorii Râmnicu Sărat, locotenent-colonel Alexandru Vișinescu pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

În urma investigațiilor desfășurate în ultimele luni, IICCMER a identificat o serie de probe care indică faptul că, în perioada în care loc. col. Alexandru Vişinescu a îndeplinit funcția de comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, deținuții politici au fost supuși unui regim de detenție caracterizat prin lipsa hranei, lipsa medicamentelor și a îngrijirilor medicale, pedepsele aplicate pentru abateri de la regulament și prin decesele survenite.

„Pentru că a comis acte de barbarie, pentru că nu poate fugi de responsabilitate și pentru că una dintre obligațile fundamentale ale unui stat european democratic este de a-și ocroti cetățenii sub autoritatea legii, lt.-col. (r) Alexandru Vișinescu a fost astăzi deferit justiției. Toate dovezile noastre, fie că este vorba despre mărturiile foștilor deținuți politici, de amănuntele oferite de către foștii subalterni sau de documentele din arhive, arată că Alexandru Vișinescu este responsabil din punct de vedere penal pentru decesele înregistrate la Râmnicu Sărat în timpul mandatului său” a precizat Andrei Muraru, președintele executiv al IICCMER.

Alexandru Vişinescu (88 de ani) a îndeplinit funcția de comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956–1963.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Redeschiderea urmăririi penale a lui Băsescu

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat urmărirea penală în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului preşedinte o plângere privind jurnaliştii răpiţi în Irak. Instan...
de
 

 
 

Urmărire penală în dosarul Mineriadei

Procurorii militari arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale în dosarul Mineriadei, că Ion Iliescu, împreună cu Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu-Voican Voiculescu şi alţii, a decis reprimarea violentă ...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi