Social

aprilie 8, 2013
 

Aeroportul Iaşi continuă procesul de modernizare

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Conducerea Aeroportului Iaşi menţine ferm angajamentul de a oferi comunităţii ieşene o perspectivă reală de a dezvolta aerogara, prin continuarea procesului de modernizare.

Aeroportul Iaşi mulţumeşte public tuturor participanţilor la licitaţia privind construirea noii piste, pentru efortul depus în elaborarea ofertelor. Îi asigurăm că am fost obiectivi în întreg procesul de evaluare, fiind onoraţi de interesul unor firme şi asocieri de anvergură, interes pe care îl aşteptăm în continuare pentru investiţiile în infrastructura aeroportuară ieşeană.

Aeroportul Iaşi respinge categoric orice scenariu bazat pe teoria conspiraţiei, orice acuzaţie cu privire la nerespectarea condiţiilor legale privind desfăşurarea licitaţieiAeroportul Iaşi a înţeles să deruleze cea mai importantă investiţie a judeţului cu respectarea întru totul a legislaţiei aplicabile în domeniul achiziţiilor publice şi cu diligenţa necesară asigurării unui proces de evaluare transparent, clar şi fără echivoc. Documentaţia şi criteriile de evaluare au fost aduse la cunoştinţa tuturor ofertanţilor, răspunsurile pentru clarificări fiind date în termenul legal.

Totul este realizat pentru ieşeni şi ceilalţi cetăţeni ai MoldoveiOferta declarată câştigătoare este cea care s-a clasat pe locul întâi la aplicarea concomitentă a criteriilor preţ şi perioadă de oprire a traficului. Comentariile doar pe marginea primului criteriu, preţul, sau doar pe marginea celui de-al doilea, durata de oprire a traficului – fără a lua în calcul minim aceşti doi factori însumaţi – sunt complet eronate.

În condiţiile eligibilităţii tuturor ofertelor participante, desemnarea unui alt câştigator – fără a respecta astfel algoritmii de calcul declaraţi în SEAP – ar fi dus la anularea întregii proceduri.”, a declarat Directorul General al Aeroportului Internaţional Iaşi, Domnul Marius BODEA.

În perioada imediat următoare, Aeroportul Iaşi îşi asumă demararea altor investiţii, cu valori semnificative, parte a proiectului de poziţionare strategică pe harta principalelor infrastructuri aeroportuare regionale europene.

Aeroportul Iaşi va impune clauze contractuale ferme pentru respectarea întocmai a ofertei asumate şi angajate de câştigător, privind construcţia noii piste. În cazul următoarelor investiţii anunţate, va fi respectată legea în litera şi spiritul său, la fel ca şi până acum.

Avem nevoie de o imagine pozitivă a Aeroportului Iaşi, insistând, ca şi în cazul acestei informări, asupra preluării şi prezentării corecte a informaţiilor şi principiilor care au stat la baza procedurii de licitaţie.”, a mai afirmat Directorul General al Aeroportului Internaţional Iaşi, Domnul Marius BODEA.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 
 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 

 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi