Educatie

decembrie 21, 2012
 

Școli sancționate pentru că nu au ore de educație sexuală

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Şcolile primare din Marea Britanie sunt sancţionate pentru că refuză să introducă ore de educaţie sexuală pentru copii. Family Education Trust a publicat un raport conform căruia unele şcoli sunt stigmatizate sau presate de autorităţile locale pentru că nu au cursuri de educaţie sexuală.

Raportul arată că aproape una din 5 autorităţi locale susţine că dacă o şcoală refuză să le predea copiilor ore de educaţie sexuală, după cum este recomandat în curriculumul naţional, acea şcoală nu se califică pentru statutul de „Şcoală Sănătoasă”. Şcolile primare nu au însă obligaţia să includă astfel de ore în programul şcolar, decizia aparţinând conducerii fiecărei şcoli, după consultări cu părinţii.

„Şcolile primare care adoptă o decizie principială de a nu preda cursuri despre viaţa sexuală nu ar trebui să fie stigmatizate şi nu ar trebui să li se nege dreptul de a avea un anumit statut din acest motiv”, a declarat Norman Wells, autorul raportului. „Nu este nimic «nesănătos» în mod intrinsec în legătură cu o şcoală primară care decide să nu predea lecţii despre viaţa sexuală.”

Studiul a arătat că, la nivel naţional, autorităţile locale au perspective destul de diferite în privinţa modului în care se poate implementa programul pentru Şcoli Sănătoase. Cele mai multe autorităţi nu au avut nicio problemă în a asigura distribuirea de prezervative pentru a li se explica copiilor cum pot fi folosite, însă au existat şi unii lideri locali care nu au susţinut această idee.

Autorul raportului notează că, „în mod ironic”, cele mai multe iniţiative de iniţiere a copiilor în privinţa unei vieţi sexuale sănătoase au omis tocmai opţiunea cea mai sănătoasă, respectiv amânarea începerii vieţii sexuale până la căsătorie.

Studiul a dovedit că există şi autorităţi locale care nu sunt conştiente că eficienţa prezervativului este limitată şi care supraestimează eficienţa acestuia. Raportul avertizează însă că, dacă unii copii vor decide să îşi înceapă viaţa sexuală gândind că prezervativele asigură o protecţie de 100%, există riscul contractării unor boli cu transmitere sexuală.

Programul Naţional pentru Şcoli Sănătoase a fost lansat în 1999, cu scopul de a sprijini şcolile să devină locuri mai sănătoase pentru copiii care învaţă în aceste instituţii şi pentru personalul care lucrează acolo. În 2005, guvernul britanic a adoptat criterii şi reguli mai riguroase pentru acest program, ţinta fiind ca, până în 2009, toate şcolile să obţină statutul de Şcoală Sănătoasă, ca parte a acestui program naţional.

Programul urmăreşte să îi ajute pe copii şi profesori să mănânce sănătos, să facă mişcare fizică, să fie sănătoşi din punct de vedere emoţional şi, de asemenea, să aibă o viaţă socială sănătoasă (iar la acest ultim capitol sunt incluse lecţii despre consumul de droguri, despre fumat, dar şi despre viaţa sexuală).

Raportul le recomandă autorităţilor locale să înţeleagă mai bine faptul că şcolile, în colaborare cu părinţii, au libertatea de a decide dacă introduc sau nu ore de educaţie sexuală. De asemenea, şcolilor li se recomandă să fie oneste cu elevii în legătură cu riscurile pe care implică începerea vieţii sexuale relatează revista semneletimpului.ro.

 

Sursa: infocrestin.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Info Apollonia





 
 

 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 
 

Sezonul virozelor în şcoli

În fiecare toamnă, copiii de vârstă preşcolară şi şcolară se trezesc cu păduchi, gripă sau cu hepatita A. Elevii duc un război cu bolile şi epidemiile din unităţile în care aceştia învaţă. Medicii sunt cei c...
de
 

 
 

TÂRGUL MESERIILOR, la Galați și Tecuci

Pe 16 mai, la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism Galați se va organiza Târgul meseriilor, un eveniment menit să popularizeze şcolile profesionale în rândul absolvenţilor de gimnaziu. O acţiune similară va avea ...
de
 

 

 

Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” a fost încheiată cu succes

În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, în 70 de unităţi de învăţământ din judeţ s-a derulat campania socială „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naționale de Acţiune Comuni...
de
 

 
 

Institutul Francez Iași a distribuit 43 de pachete de cărți în limba franceză în 17 unități școlare

Institutul Francez din Iași (IFI), în colaborare cu Asociația pentru Distribuția Internațională Francofonă a Cărților (ADIFLOR) și Asociația Română a Profesorilor de Franceză (ARPF) au distribuit în 17 unități ...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi