Educatie

decembrie 21, 2012
 

Școli sancționate pentru că nu au ore de educație sexuală

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Şcolile primare din Marea Britanie sunt sancţionate pentru că refuză să introducă ore de educaţie sexuală pentru copii. Family Education Trust a publicat un raport conform căruia unele şcoli sunt stigmatizate sau presate de autorităţile locale pentru că nu au cursuri de educaţie sexuală.

Raportul arată că aproape una din 5 autorităţi locale susţine că dacă o şcoală refuză să le predea copiilor ore de educaţie sexuală, după cum este recomandat în curriculumul naţional, acea şcoală nu se califică pentru statutul de „Şcoală Sănătoasă”. Şcolile primare nu au însă obligaţia să includă astfel de ore în programul şcolar, decizia aparţinând conducerii fiecărei şcoli, după consultări cu părinţii.

„Şcolile primare care adoptă o decizie principială de a nu preda cursuri despre viaţa sexuală nu ar trebui să fie stigmatizate şi nu ar trebui să li se nege dreptul de a avea un anumit statut din acest motiv”, a declarat Norman Wells, autorul raportului. „Nu este nimic «nesănătos» în mod intrinsec în legătură cu o şcoală primară care decide să nu predea lecţii despre viaţa sexuală.”

Studiul a arătat că, la nivel naţional, autorităţile locale au perspective destul de diferite în privinţa modului în care se poate implementa programul pentru Şcoli Sănătoase. Cele mai multe autorităţi nu au avut nicio problemă în a asigura distribuirea de prezervative pentru a li se explica copiilor cum pot fi folosite, însă au existat şi unii lideri locali care nu au susţinut această idee.

Autorul raportului notează că, „în mod ironic”, cele mai multe iniţiative de iniţiere a copiilor în privinţa unei vieţi sexuale sănătoase au omis tocmai opţiunea cea mai sănătoasă, respectiv amânarea începerii vieţii sexuale până la căsătorie.

Studiul a dovedit că există şi autorităţi locale care nu sunt conştiente că eficienţa prezervativului este limitată şi care supraestimează eficienţa acestuia. Raportul avertizează însă că, dacă unii copii vor decide să îşi înceapă viaţa sexuală gândind că prezervativele asigură o protecţie de 100%, există riscul contractării unor boli cu transmitere sexuală.

Programul Naţional pentru Şcoli Sănătoase a fost lansat în 1999, cu scopul de a sprijini şcolile să devină locuri mai sănătoase pentru copiii care învaţă în aceste instituţii şi pentru personalul care lucrează acolo. În 2005, guvernul britanic a adoptat criterii şi reguli mai riguroase pentru acest program, ţinta fiind ca, până în 2009, toate şcolile să obţină statutul de Şcoală Sănătoasă, ca parte a acestui program naţional.

Programul urmăreşte să îi ajute pe copii şi profesori să mănânce sănătos, să facă mişcare fizică, să fie sănătoşi din punct de vedere emoţional şi, de asemenea, să aibă o viaţă socială sănătoasă (iar la acest ultim capitol sunt incluse lecţii despre consumul de droguri, despre fumat, dar şi despre viaţa sexuală).

Raportul le recomandă autorităţilor locale să înţeleagă mai bine faptul că şcolile, în colaborare cu părinţii, au libertatea de a decide dacă introduc sau nu ore de educaţie sexuală. De asemenea, şcolilor li se recomandă să fie oneste cu elevii în legătură cu riscurile pe care implică începerea vieţii sexuale relatează revista semneletimpului.ro.

 

Sursa: infocrestin.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Info Apollonia





 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi