Educatie

ianuarie 17, 2013
 

Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță câștigătorii ediției anului 2012 a concursului „Reporter European”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Șapte jurnaliști și trei bloggeri au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului „Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Concursul „Reporter European” – ediția anului 2012 – s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele trei teme: impactul fondurilor europene în România, reforma politicii agricole comune și Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații. Participanții au avut posibilitatea să-și înscrie materialele într-una din cele trei secțiuni: presă video, presă audio și presă scrisă și online, în timp ce, la dispoziția bloggerilor a fost pusă o categorie specială, intitulată „Blogger European”.

Concurenţii desemnați câștigători în urma evaluării sunt:

1. Presă video

Premiul I: Alex Nedea (Antena 3), pentru materialul despre impactul fondurilor europene în România, „Integrarea Nu E”.

Premiul II: Vitalie Cojocari (PRO TV), pentru materialul despre impactul fondurilor europene în România, „Via Carpatia, autostrada care ar urma să unească trei mări și pentru care România nu are bani„.

Premiul III: Oana Andreea Marocico (TVR Iași), pentru materialul despre Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, „Adopt a Grandparent„.

 

2. Presă audio

Lucian Bălănuță (Radio România Iași), pentru materialul despre reforma politicii agricole comune, „Găsit tânăr fermier. Îl declar pregătit pentru reforma Politicii Agricole Comune 2014-2020.

 

3. Presă scrisă și online

Premiul I: Andrei Udișteanu (EVZ), pentru materialul despre Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, „La pas prin satele nimănui. Peisaj demn de un Cernobîl românesc„.

Premiul II: Amalia Dascălu (Ziarul de Iași), pentru materialul despre Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, „Medici cu o carieră de o jumătate de secol„.

 

Câștigătorii secțiunii „Blogger European” sunt:

Premiul I: Olivia Sgarbura, pentru materialul despre Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, „Pensionar la Sausalito„, publicat pe bloggul personal „Jocul Orb„;

Premiul II: Irina Bărăgoi, pentru materialul despre reforma politicii agricole comune „Danone acordă o șansă pentru familia ta„, publicat pe bloggul personal „Irina Baragoi„;

Premiul III: Oana Grecea, pentru materialul despre Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, „Cine are bunici/părinți nu e încă pierdut„, publicat pe bloggul personal „Gânduri și bucătăreală„.

 

Pompiliu Comșa a obținut premiul special al juriului dedicat jurnaliștilor seniori, pentru seria de articole privind impactul fondurilor europene în România.

Pompiliu Comşa este profesor universitar asociat la Universitatea APOLLONIA Iaşi – Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism şi director al Trustului de Presă POMPIDU Galaţi, care editează REALITATEA – campioana presei româneşti de provincie.

Juriul a fost alcătuit din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China-Birta și Carmen Praja, asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE).

Cei zece câștigători urmează a fi premiați în cadrul evenimentului de inaugurare a Anului european al cetățenilor și a rețelei centrelor Europe Direct, care va avea loc în data de 11 februarie,la Hotel Intercontinental, București. De asemenea, câștigătorii urmează să efectueze o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la institutiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale. Ei vor fi premiați premiați și cu câte o tabletă iPad.

 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi