Educatie

martie 13, 2013
 

Psihoterapiile – Prezentare Teoretică pe 15 martie, la București!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Pe 15 Martie 2013, între orele 15.30 – 18.00, la Cotroceni Business Center, Bucureşti va avea loc un seminar informativ intitulat „Psihoterapiile – Prezentare Teoretică”.

Psihoterapia, ca metodă de restabilire a echilibrului psihic, este întâlnită sub diverse forme şi tipuri, fiecare având la bază o altă filozofie a modului de înţelegere a omului şi a aspectelor psihice specifice suferinţei sau disconfortului mental.

Este important să poţi alege terapia potrivită în funcţie de situaţia ta particulară şi să te adresezi astfel unui psihoterapeut a cărui formare profesională să se refere la acel sistem teoretic.

Totodată, există studii ştiinţifice care susţin eficienţa superioară a unor anumite abordări psihoterapeutice în funcţie de situaţia problematică ce urmează a fi tratată. Astfel, cunoscând conceptele teoretice de bază ale orientărilor psihoterapeutice şi analizând scopurile individuale, te vei putea decide mult mai rapid în momentul în care vei solicita ajutor specializat şi vei fi capabil/ă să evaluezi critic alternativele de tratament oferite de specialistul la care apelezi.

Participând la seminarul informativ “Psihoterapiile- Prezentare Teoretică” vei dobândi o perspectivă mai clară asupra principalelor tipurilor de psihoterapie acceptate ştiinţific şi vei fi mai pregătit/ă să iei decizii care să îţi readucă starea de bine.

La seminar pot participa toate persoanele interesate de aspectele teoretice şi beneficiile psihoterapiilor acreditate. Studenţii în programele de licenţă în psihologie, precum şi cei ce doresc să urmeze în viitor o formare în psihoterapie, vor obţine informaţii ce îi pot ajuta ulterior în deciziile profesionale. Pentru a te înscrie trebuie să completezi acest formular.

În timpul seminarului se vor aborda teoretic următoarele tipuri de psihoterapie sau tehnici psihoterapeutice, dar prezentarea va fi optimizată şi în funcţie de dinamica grupului de participanţi.

  • Psihoterapii Psihodinamice – Psihanaliza freudiană, Psihologia şi Psihoterapia Adleriană, Psihologia Analitică
  • Terapii Cognitiv-Comportamentale
  • Analiza Tranzacţională
  • Tehnici de Relaxare şi Hipnoză Ericksoniană
  • Psihoterapia Psihosomatică
  • Art-terapie
  • Psihodramă clasică
  • Psihoterapie integrativă

Seminarul va fi moderat de Psiholog Psihoterapeut MA Lucia Grosaru.

Lucia Grosaru este psihoterapeut integrativ, psiholog clinician şi specialist în evaluarea prin Testul Rorschach al Petelor de Cerneală. În prezent este preşedintele asociaţiei Institutul Român “Sic cogito”, co-fondator asociat al Centrului Român de Psihologie şi editor fondator al Jurnalului Român de Psihologie, Psihoterapie şi Neuroştiinţe.

Pentru o prezentare completă a moderatorului, click aici.

Participarea la seminar presupune o investiţie de 100 RON şi se achită în maxim 24 de ore din momentul solicitării înscrierii la eveniment. Înscrierile se onorează în ordinea achitării taxei de participare.

 
 

 

Şanse egale cu Maia Morgentern

Joi, 3 decembrie, în Aula Universităţii Tehnice ,, Gheorghe Asachi” din Iaşi, a avut loc un seminar cu actriţa Maia Morgenstern, despre egalitatea de şanşe şi gen. Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului ,,�...
de
 

 
 

Continuă protestele în stradă

Protestul din Piaţa Universităţii din Bucureşti a luat sfârşit la miezul nopţii, după aproximativ şase ore, în care s-au adunat până la 30.000 de oameni pentru a manifesta împotriva corupţiei şi clasei politice. ...
de
 

 
 

Priorităţile regionale în politica extrernă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul Reuniunii de la Palatul Cotroceni, că participanţii au ajuns la un acord cu privire la propunerile pe care le vor face pentru întărirea NATO, precizând şi că ...
de
 

 

 

Profesorii şi studenţii apollonişti donează sânge în „Colectiv”

Întreaga comunitate academică şi studenţii Universtităţii „Apollonia” din Iaşi, aduc un omagiu memoriei victimelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma tragicului accident ce a avut loc în Bu...
de
 

 
 

Polemica românească în presa străină

Presa internaţională continuă să scrie despre incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti, menţionând polemica declanşată de acesta şi marşul la care au participat mii de persoane, dar şi „altarul” cre...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi