Educatie

martie 13, 2013
 

Psihoterapiile – Prezentare Teoretică pe 15 martie, la București!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Pe 15 Martie 2013, între orele 15.30 – 18.00, la Cotroceni Business Center, Bucureşti va avea loc un seminar informativ intitulat „Psihoterapiile – Prezentare Teoretică”.

Psihoterapia, ca metodă de restabilire a echilibrului psihic, este întâlnită sub diverse forme şi tipuri, fiecare având la bază o altă filozofie a modului de înţelegere a omului şi a aspectelor psihice specifice suferinţei sau disconfortului mental.

Este important să poţi alege terapia potrivită în funcţie de situaţia ta particulară şi să te adresezi astfel unui psihoterapeut a cărui formare profesională să se refere la acel sistem teoretic.

Totodată, există studii ştiinţifice care susţin eficienţa superioară a unor anumite abordări psihoterapeutice în funcţie de situaţia problematică ce urmează a fi tratată. Astfel, cunoscând conceptele teoretice de bază ale orientărilor psihoterapeutice şi analizând scopurile individuale, te vei putea decide mult mai rapid în momentul în care vei solicita ajutor specializat şi vei fi capabil/ă să evaluezi critic alternativele de tratament oferite de specialistul la care apelezi.

Participând la seminarul informativ “Psihoterapiile- Prezentare Teoretică” vei dobândi o perspectivă mai clară asupra principalelor tipurilor de psihoterapie acceptate ştiinţific şi vei fi mai pregătit/ă să iei decizii care să îţi readucă starea de bine.

La seminar pot participa toate persoanele interesate de aspectele teoretice şi beneficiile psihoterapiilor acreditate. Studenţii în programele de licenţă în psihologie, precum şi cei ce doresc să urmeze în viitor o formare în psihoterapie, vor obţine informaţii ce îi pot ajuta ulterior în deciziile profesionale. Pentru a te înscrie trebuie să completezi acest formular.

În timpul seminarului se vor aborda teoretic următoarele tipuri de psihoterapie sau tehnici psihoterapeutice, dar prezentarea va fi optimizată şi în funcţie de dinamica grupului de participanţi.

  • Psihoterapii Psihodinamice – Psihanaliza freudiană, Psihologia şi Psihoterapia Adleriană, Psihologia Analitică
  • Terapii Cognitiv-Comportamentale
  • Analiza Tranzacţională
  • Tehnici de Relaxare şi Hipnoză Ericksoniană
  • Psihoterapia Psihosomatică
  • Art-terapie
  • Psihodramă clasică
  • Psihoterapie integrativă

Seminarul va fi moderat de Psiholog Psihoterapeut MA Lucia Grosaru.

Lucia Grosaru este psihoterapeut integrativ, psiholog clinician şi specialist în evaluarea prin Testul Rorschach al Petelor de Cerneală. În prezent este preşedintele asociaţiei Institutul Român “Sic cogito”, co-fondator asociat al Centrului Român de Psihologie şi editor fondator al Jurnalului Român de Psihologie, Psihoterapie şi Neuroştiinţe.

Pentru o prezentare completă a moderatorului, click aici.

Participarea la seminar presupune o investiţie de 100 RON şi se achită în maxim 24 de ore din momentul solicitării înscrierii la eveniment. Înscrierile se onorează în ordinea achitării taxei de participare.

 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi