Educatie

iulie 25, 2013
 

Candidații la Teatru susțin examenul de admitere

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Joi, 25 iulie, candidații la ciclul de licență de la specializările Regie și Teatrologie (Jurnalism Teatral), din cadrul Facultății de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” Iași, susțin ultima probă a examenului de admitere.

Mulți dintre candidați au ales Universitate de Arte pentru a putea deveni artiștii cu care România se va poate mândri și intenționează să rămână în țară pentru a promova arta.

Unul dintre motivele care au stat la baza alegerii acestei facultății este instituția Teatrului ieșean, văzut de tineri ca o importantă rampă de lansare. „Am ales în primul rând această facultate pentru că îmi place orașul Iași care a căpătat în ultima vreme o dezvoltare artistică importantă, mai ales pe domeniul teatral. Artele spectacolului sunt deosebit de frumoase, iar teatrologia, în mod special, studiază modul în care actorii se comportă și critică comportamentul lor. Sper să îmi dezvolt spriritul critic, să ocup o funcție în acest domeniu și să profesez în România”, a declarat Marius, candidat la admiterea de la Teatrologie.

Candidații la teatru și-au stabilit prioritățile și s-au pregătit doar pentru acest examen de admitere, nefiind interesați de a se înscrie și la alte facultăți.

„Am ales această specializare de Regie Teatru pentru că nu pot sta fără să fac spectacole și pentru că sunt profesori buni de la care pot învăța. Facultatea de Teatru a fost singura mea opțiune și mi-ar plăcea să profesez în România, dar nu pot să știu pe unde mă mai poartă viața”, a precizat Diana, candidată la specializarea Regie.

„Specializarea Regie este un domeniu care îmi place. Tot timpul am urmărit spectacolele de teatru, filmele care apar și îmi plac regizorii. Vin de la un liceu pedagogic și am crescut în spiritul acesta al interacționării cu copiii și acest lucru include și arta. Am vrut să mai aplic la Litere, dar m-am decis să încerc doar la Arte”, a precizat Radu, candidat la specializarea Regie a Facultății de Teatru.

21 de candidați de la specializarea Teatru și Artele Spectacolului se luptă pentru cele 13 locuri scoase la concurs. La specializarea  Păpuși-marionete au fost distribuite opt locuri, râmânând doar doi candidați la ultima probă de admitere. La Specializarea Regie sunt opt locuri disponibile, însă doar patru candidați au ajuns să susțină proba de admitere. La specializarea Teatrologie au fost puse la dispoziția candidaților 11 locuri, însă trei candidați au fost înscriși pentru a susține proba de admitere.

Probele pe care candidații la teatru urmează să le susțină sunt transpunerea scenică a unui fragment dintr-o piesă cuprinsă în repertoriul de concurs pentru admiterea la Regie, colocviu pe teme de cultură teatrală, prezentarea uneia din piesele anunțate în bibliografia examenului și comentarea unuia din personajele piesei pentru admiterea la specializarea Teatrologie.

Examenul de admitere la ciclul de master al Facultății de Teatru  va avea loc în perioada 12-13 septembrie, 17 locuri fiind scoase la concurs.

Joi, 25 iulie, se susține și examenul de admitere pentru ciclul de licență și master de la  Facultatea de Arte Vizuale și Design. Numărul de locuri disponibile sunt de 260 la nivel de licență și 119 de locuri la master.

Locurile rămase libere în urma examenului de admitere vor fi scoase la concurs pentru sesiunea din septembrie care va avea loc în perioada 12-17 septembrie pentru Facultatea de Teatru, iar pentru Facultatea de Arte Vizuale și Design, în perioada 11-13 septembrie.

La facultatea de  Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, sesiunea de admitere va fi organizată în toamnă, între 2 și 13 septembrie.

 Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA
 
 

 

ŞCOALĂ, DE LA CÂRCIUMA DIN SAT, ÎN CONTAINER

Dezastru în şcolile din comuna Sireţel, jud. Iaşi. În urmă cu doi ani, clădirile au intrat în reparaţii, însă firma de construcţii a încasat banii de la primărie, iar apoi a intrat în faliment. În aceste condiţ...
de Laura Romila
 

 
 

BACALAUREAT 2018 – A DOUA ŞANSĂ

Astăzi a început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi. Probele se vor desfăşura după următorul program: 20 august – Limba şi literatura...
de Laura Romila
 

 
 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 

 

TITULARIZARE 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. 31.052 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă din cadrul concursului d...
de Laura Romila
 

 
 

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE DE BACALAUREAT

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 13 iu...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi