Educatie

octombrie 30, 2013
 

118 ani de la fondarea Colegiului „Negruzzi”

Miercuri, 30 octombrie, Colegiul  Național „Costache Negruzzi” a celebrat 118 ani de la înființarea instituției de învățământ. La evenimentul de deschidere au participat elevii și profesorii colegiului, viceprimarul Mihai Chirica, inspectorul general școlar Camelia Gavrilă și decanul Facultății de Filozofie și Științe Social-Poltice, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță.

„Sărbătorim 118 de existență a școlii, 118 ani de educație și cultură. În fiecare an în luna octombrie sărbătorim zilele școlii și cu această ocazie organizăm mai multe activități care au devenit tradiționale în școala noastră. În acest an am lansat volumul al doilea al Analelelor Colegiului  Negruzzi și proiectul «Biblioteca virtuală»”, a declarat prof. dr. Elvira Rotundu, directorul colegiului.

În cadrul evenimentului a fost lansată cea de-a doua ediție a Analelor Colegiului „Costache Negruzzi”, publicații ce cuprind lucrări din cadrul Sesiunii de comunicări ştiinţifice a cadrelor didactice „Nivelele realului – senzație, imagine, concept”. Sesiunea se desfășoară pe trei secțiuni, Secţiunea ştiinţifică „Traian Lalescu”, Secţiunea umanistă „Eugen Lovinescu” și Secţiunea pedagogică şi didactică „Spiru Haret”.

Argumentele Analelor Colegiului Negruzzi au fost semnate de prof. dr. Camelia Gavrilă, care a ales ca motto al acestei ediții citatul lui Giovanni Pico della Mirandola, „Nimic nu este mai presus decât omul. Nimic nu este mai presus în om decât mintea și sufletul”.

„În România anului 2013 nu prea există licee care să editeze asemenea publicații, ele fiind apanajul mediului universitar și academic. M-am întrebat, în consecință, pe ce hartă a timpului sau a spațiului se află Colegiul «Costache Negruzzi» care se încăpățânează să practice ceea ce se numește modernitatea desuetului în era blogurilor și a tabletelor, efemere cuvinte ale profesorilor. Este o hartă a instinctului de conservare, a respectul pentru tradițiile mai vechi sau mai noi și a sentimentului de apartenență la o comunitate educațională istorică”, a precizat prof. dr. Mihaela Doboș.

Cu acest prilej a fost lansat și proiectul „Biblioteca virtuală”, „care își propune să încurajeze copiii spre lectură”, subliniază directoarea colegiului, „și să le faciliteze accesul la Biblioteca școlii”.

„Biblioteca virtuală a căpătat o formă completă în octombrie, anul acesta. Biblioteca virtuală se află pe site-ul școlii. Biblioteca virtuală este o bază de date care face posibilă o căutare în timp real a oricărei publicații”, a adăugat Cristina Mercori, bibliotecar.

În final, elevii și profesorii colegiului au fost premiați pentru rezultatele obținute la concursuri și olimpiade naționale și internaționale.

Din programul deschiderii  au făcut parte și spectacolul de muzică, teatru și poezie „Efigii negruzziste” și vernisarea expoziției de artă plastică și fotografie „Între lumi…”.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

IMG_2988

IMG_2991

IMG_3006

Mihaela Dobos

Prof. Dr. Elvira Rotundu, directorul Colegiului, Prof. Mihaela Ţura, directorul adjunct al Colegiului





 
 

 

Gala Excelenței în Educație

În perioada 19-20 noiembrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei Excelenței în educație. Gala Excelenței în Educație este dedicată recunoașterii publice a performanței elevilor și a profesorilor cu rezultate de...
de
 

 
 

„Curcubeul schimbării”, un proiect pentru preșcolari

Joi, 14 noiembrie, a avut loc lansarea proiectului educațional național „Curcubeul schimbării”. Proiectul de promovare a educației pentru schimbare la preșcolari se desfășoară în județul Iași începând din luna ...
de
 

 
 

Absenteismul școlar este ridicat în liceele tehnologice ieșene

Joi, 14 noiembrie, reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași au prezentat situația școlară din acest an, particularizând asupra absenteismului în școli. „Continuăm monitorizarea absențelor și compar...
de
 

 

 

Deținuții, actori într-o nouă piesă de teatru

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 12.00, la Casa Municipală de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi va avea loc premiera piesei de teatru „Teatru Altfel”, susținută de persoanele private de libertate din cadrul Penite...
de
 

 
 

„Educația salvează nația”

Miercuri, 13 noiembrie, peste 300 de studenții ieșeni au protestat în Piața Unirii pentru obținerea a 6% din PIB pentru educație. Studenții s-au adunat în jurul orei 13.00 pentru a-și face auzite nemulțumirile cu priv...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi