Cultura

octombrie 31, 2013
 

Festivalul de Film Francez la Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Institutul Francez din România organizează în perioada 1-10 noiembrie Festivalul de Film Francez, la București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Oradea . La Iași, festivalul va începe joi, 7 noiembrie. Proiecțiile filmelor vor fi făcute în sălile de la Cinema ArtHouse Central (Moldova Mall). Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Film Francez este consacrată promovării și difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiții a filmelor lor de debut, opere care nu pătrund ușor în circuitul de exploatare tradițional și pentru care festivalurile reprezintă o importanță oportunitate de expunere atât în Franța, cât și în străinătate. Secțiunea filmelor în competiție va fi completată și de alte secțiuni necompetitive, ca secțiunea de filme de animație destinate copiilor, secțiunea comedie și secțiunea Focus Claire Denis. Pentru prima dată va fi organizat în cadrul festivalului și un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde.

Programul Festivalului de Film Francez

Joi, 7 noiembrie
18.00 (Sala Roșie): „La Bataille de Solférino” de Justine TRIET (1h34; comedie dramatică; Franța; 2012) (Secțiunea Competiție).
20.00 (Sala Roșie): „La Fille du 14 juillet” de Antonin Peretjatko (1h28; comedie; Franța; 2013) (Secțiunea Competiție).
22.00 (Sala Roșie): „Les Seigneurs” de Olivier Dahan (1h33; comedie; Franța; 2012) (Secțiunea Comedie).

Vineri, 8 noiembrie
16.00 (Sala Roșie): „2 automnes 3 hivers” de Sébastien Betbeder (1h33; comedie; Franța; 2013) (Secțiunea Competiție).
18.00 (Sala Verde): „Les Rencontres d’après minuit” de Yann Gonzalez (1h31; comedie dramatică; Franța; 2013) (Secțiunea Competiție).
18.00 (Sala Albastră): „La Cage dorée” de Ruben Alves (1h31; comedie; Franța, Portuglia; 2013) (Secțiunea Comedie).

Sâmbătă, 9 noiembrie
14.00 (Sala Roșie): „Couleur de peau: Miel” de Jung și Laurent Boileau (1h15; film de animație; Franța, Belgia; 2012) (film de animație destinat copiilor; proiecție urmată de dezbatere).
16.00 (Sala Roșie): „Les Gouffres” de Antoine Barraud (1h05; horor experimental; Franța; 2012) (Secțiunea Competiție).
18.00 (Sala Roșie): „Comme des frères” de Hugo Gélin (1h44; comedie; Franța; 2012) (Secțiunea Competiție).
20.00 (Sala Roșie): „La Belle vie” de Jean Denizot (1h33; drama; Franța; 2013) (Secțiunea Competiție).
22.00 (Sala Roșie): „Rengaine” de Rachid Djaïdani (1h15; comedie dramatică; Franțta; 2012) (Secțiunea Competiție).

Duminică, 10 noiembrie
16.00 (Sala Roșie): „White Material” de Claire Denis (1h42; dramă; Franța, Camerun; 2010) (Secțiunea Focus Claire Denis)
18.00 (Sala Roșie): „35 rhums” de Claire Denis (1h 40; dramă; Franța, Germania; 2009) (Secțiunea Focus Claire Denis)
20.00 (Sala Roșie): „La vie d’Adèle” de Abdellatif Kechiche (2h59; comedie dramatică; Franța; 2013) (Palme d’or la Festivalul de Film de la Cannes în 2013).

 
 

 

Au colectat, au câștigat

Patru comune ieșene au fost premiate după ce au participat la competiția județeană de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Timp de două luni, locuitorii din comunele Ciurea, Miroslava, Victoria și Podu Iloa...
de
 

 
 

O nouă oportunitate, pentru viitorii ingineri

Studenţii Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi au posibilitatea de a participa la o competiţie internaţională pe Regiunea Europa, organizată la Cluj de o firmă de IT. Concursul, la care înscrierile se f...
de
 

 
 

Ada Solomon în competiție cu Jafar Panahi și frații Dardenne

Ada Solomon, producătorul “AFERIM!”, intră în cursa pentru Ursul de Aur – marele premiu al Festivalului Internațional de film de la Berlin – alături de Jafar Panahi, frații Dardenne sau Juan de Dios Larrain. “AF...
de
 

 

 

LAUREAŢII Festivalului de Comedie de la Galaţi

În ultima zi a Festivalului de Comedie de la Galaţi, oamenii scenei şi publicul au aşteptat cu sufletul la gură „verdictul” juriului format din actorii Cezara Dafinescu şi Dan Condurache, regizorul Ion Sapdaru, scenog...
de
 

 
 

„Déjà Vu”, de Dan Chişu, în competiţia Festivalului de Film de Autor de la Rabat

Lungmetrajul „Déjà Vu”, produs şi regizat de Dan Chişu, a fost inclus în competiţia celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Filmului de Autor de la Rabat, în Maroc, care se va desfăşura în...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi