Cultura

noiembrie 1, 2014
 

LAUREAŢII Festivalului de Comedie de la Galaţi

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

În ultima zi a Festivalului de Comedie de la Galaţi, oamenii scenei şi publicul au aşteptat cu sufletul la gură „verdictul” juriului format din actorii Cezara Dafinescu şi Dan Condurache, regizorul Ion Sapdaru, scenografa Sanda Mitache şi criticul Doru Mareş. Juriul (fără niciun gălăţean în componenţă) a decis, ca şi anul trecut, premii şi nominalizări onorante pentru echipa teatrului-gazdă, dar şi pentru actori care au jucat nu demult pe scena gălăţeană.

Iată lista completă a premiilor:

* Premiul pentru cea mai buna interpretare feminină i-a revenit, pentru al doilea an la rând, gălăţencei Petronela Buda, în ultimul succes al Dramaticului, „Cerere în căsătorie”. Spectacolul a avut premiera amânată la un moment dat, tocmai pentru accidentarea actriţei, care a riscat să joace în convalenscenţă! Au mai fost nominalizate actriţele Cerasela Iosifescu (ARCUB Bucureşti) şi Anda Tămăşanu (Teatrul “Regina Maria” Oradea).

* Premiul pentru cea mai buna interpretare masculină: Bogdan Muncaciu, în spectacolul „Avarul”, de la Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, în regia actorului gălăţean Cristian Gheorghe. Nominalizaţi au mai fost Nicu Mihoc (Teatrul Naţional Tg. Mureş) şi Tudor Tăbăcaru (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ), pentru două roluri.

* Premiul pentru rol secundar feminin a fost câştigat de Bianca Zurovski (actriţă care a făcut parte, cu ani în urmă, din echipa teatrului gălăţean), în spectacolul „Cu inima în pungă” (Teatrul “Sică Alexandrescu” Braşov). Nominalizări: Ioana Dragoş Gajdo (Oradea) şi Iulia Popescu (Braşov), cu două roluri.

* Premiul pentru rol secundar masculin a fost obţinut tot de un fost actor al teatrului nostru, Ioan Creţescu („Lulu”) pentru rolul din „Avarul” (Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani), reamintim, în regia gălăţeanului Cristi Gheorghe. Nominalizaţi: Cisar Marius (Braşov) şi Valentin Popa (Botoşani).

* Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost câştigat de Teatrul “Sică Alexandrescu” Braşov, pentru spectacolul „Cu inima în pungă”. Alte nominalizări: Teatrul Naţional Tg Mureş, pentru „Şcoala nevestelor”, şi Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani, pentru „Avarul” regizat de Cristian Gheorghe.

* Premiul pentru regie: Adrian Iclenzan, pentru spectacolul distins şi drept „cel mai bun”, „Cu inima în pungă”. Nominalizaţi: Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul din Oradea) şi gălăţeanul Cristian Gheorghe, pentru spectacolul de la Botoşani.

* Premiul „Mihai Mihail”, instituit la ultima ediţie a festivalului, a fost adjudecat de actorul nostru Cristian Gheorghe, pentru rolul Ivan Vasilievici Lomov, din „Cerere în căsătorie”, al teatrului nostru.

* Premiul pentru cea mai bună scenografie i-a fost acordat, pentru „peisajul” formidabil din spectacolul gălăţean, tinerei scenografe Andrada Chiriac, pentru spectacolului „Cerere în căsătorie”, al Dramaticului gălăţean. Nominalizate: Sorana Ţopa (Oradea) şi Bogdan Spătaru (Braşov).

Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA, Universitatea APOLLONIA Iaşi

 
 

 

Marile idei, premiate de UNPR

Săptămâna trecută a avut loc premierea concursului „Trimite-ne marea ta idee pentru Iaşi”. Acţiunea a fost organizată de filiala Iaşi a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României. Cele mai bune idei a...
de
 

 
 

Iaşul tău, în imagini

Vineri s-a s-au încheiat jurizările în Consursul de fotografie „Iaşul tău”, organizat de Biroul de Promovare Turistică al judeţului. În concurs au fost admise toate fotografiile al căror subiect ilustrează tema co...
de
 

 
 

Celebrarea artiştilor plastici la Iaşi

Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iaşi a fost gazda vernisajului expoziţiei Artis 2015. Evenimentul a avut loc marţi seară, fiind precedat de o gală de decernare a Premiilor Artis 2015 şi a premi...
de
 

 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi