Uncategorized

iunie 7, 2013
 

Super-grâul: soluţia care asigură necesarul de alimente pentru următoarele decenii

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Cercetătorii britanici au dezvoltat un nou tip de grâu care ar putea crește productivitatea cu 30 de procente. Pentru a obține această performanță, aceștia au combinat un strămoș al grâului cu o varietate nouă în vederea creării unei noi tulpini. Până în prezent, testele incipiente au evidențiat faptul că rezultatul acestei combinări este mai mare și mai puternic decât actualele varietăți de grâu. Cu toate acestea, înainte ca noul grâu să poată fi cultivat de către fermieri, el va trebui testat și aprobat de către autorități, proces care va dura cel puțin cinci ani.

Există unii fermieri care chiar încurajează noile inițiative ale specialiștilor, guvernului și industriei alimentare. Aceștia consideră că procesul de reglementare trebuie accelerat în vederea asigurării necesarului de alimente pentru următoarele decenii. Una din cinci calorii consumate în lume provin din grâu. Cu toate acestea, în pofida îmbunătățirilor care au avut loc la sfârșitul veacului precedent, în ultimii 15 ani s-a înregistrat o creștere mică a recoltei medii de grâu din Marea Britanie. Ca urmare a acestui lucru, luna trecută, producătorul de cereale Weetabix a făcut public că va limita producția unor produse proprii din cauza recoltei slabe înregistrate anul precedent.

La ora actuală, specialiștii cred că au găsit o modalitate prin care este posibilă din nou creșterea producției. În urmă cu 10.000 de ani, grâul a evoluat din cereale vechi din genul Aegilops. Experții au utilizat polenizarea încrucișată și tehnologia de transferare a embrionului seminței pentru a transfera o parte din elasticitatea strămoșului la grâul modern. În acest fel, procedura nu a necesitat nici o modificare genetică a cerealelor.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

Substanțele nutraceutice și alimentele funcționale – o nouă abordare în prevenția bolilor cronice

Termenul nutraceutic a fost propus de către Stephen DeFellce, fondator şi preşedinte al Fundației Pentru Inovaţie situată in Cranford, New Jersey, în 1979 şi combină cuvântul nutriţie cu farmaceutic. Nutraceuticul es...
de
 

 
 

Export masiv de grâu

Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, pentru care a plătit 12,4 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate joi la care jumătate din cantitatea totală achiziţionată, de 240.000 de tone, a ...
de
 

 
 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 

 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi