Uncategorized

februarie 7, 2014
 

O vioară Stradivarius, estimată la 5 milioane de dolari, a fost recuperată

Mai multe articole de »
Postat de:

Vioara Stradivarius, veche de 300 de ani, care a fost furată de la concertmaistrul Orchestrei simfonice din statul american Milwaukee, în timpul unui jaf armat, a fost găsită de poliţie în podul unei case din acest oraş, au declarat, joi, reprezentanţii legii, informează Reuters.

Poliţia a descoperit instrumentul cu coarde miercuri seară, ascuns într-o valiză ce se afla în podul unei case din sudul oraşului Milwaukee, a afirmat Ed Flynn, şeful Departamentului de poliţie din oraş, în timpul unei conferinţe de presă.

Recuperarea viorii urmează după arestarea, în cursul zilei de luni, a trei suspecţi, unul dintre aceştia fiind un infractor cunoscut pentru furtul obiectelor de artă din Milwaukee.

Preţiosul instrument muzical a fost restituit joi proprietarului – a cărui identitate nu a fost făcută publică -, care, la rândul său, îl împrumutase pe termen nelimitat violonistului Frank Almond, concertmaistrul Orchestrei simfonice din Milwaukee.

Datând din 1715, vioara poate fi identificată cu ajutorul unor striaţii unice de pe spatele acesteia.

Hoţi înarmaţi cu un pistol cu electroşocuri l-au atacat pe violonistul Frank Almond, după un concert susţinut de acesta la Wisconsin Lutheran College, în seara de 27 ianuarie.

Unul dintre cei trei suspecţi – doi bărbaţi şi o femeie – ar putea fi pus sub acuzare vineri, potrivit procurorului John Chisholm.

Proprietarul casei în care a fost găsit instrumentul a declarat autorităţilor că unul dintre suspecţi l-a rugat să lase valiza la domiciliul acestuia, iar proprietarul a fost de acord, fără să ştie ce se află înăuntru.

Unul dintre suspecţi a fost închis în trecut pentu furtul, în anul 1995, a unei statui în valoare de 25.000 de dolari dintr-o galerie de artă, pe care a încercat să o vândă proprietarului patru ani mai târziu.

Frank Almond a afirmat, într-un comunicat, că este nerăbdător să poată cânta din nou la această vioară, supranumită Lipinski Stradivarius, cât mai curând.

Doar 600 de viori, viole şi violoncele realizate de celebrul artizan italian Antonio Stradivari au rezistat până în zilele noastre. Aceste instrumente sunt extrem de apreciate pentru sonoritatea lor deosebită şi inimitabilă.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi