Uncategorized

martie 4, 2014
 

Legendarul artist Bob Dylan concertează pentru prima dată la Sala Palatului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,
Bob Dylan ajunge în România în data de 25 iunie, pentru un concert exclusiv, care va avea loc la Sala Palatului din București.
Acesta este al doilea concert al artistului în ţara noastră și primul spectacol pe care acesta îl va susţine pe scena Sălii Palatului.
Fără nicio îndoială, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului 20, fiind un simbol al inovaţiei în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. Cel dintâi bard rock ‘n’ roll, influența lui Dylan a format o întreagă generație și a dat un nou sens muzicii folk şi rock .
Dylan a câștigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidenţială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).
Actualul turneu mondial, numit şi Never Ending Tour îl aduce pe artist şi în România, pentru un show live de excepţie, alături de trupa sa, în data de 25 iunie, la Sala Palatului din București. Înainte de a ajunge în țara noastră, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria , Germania , Danemarca , Norvegia , Suedia și Finlanda .
Biletele pentru concertul Bob Dylan vor fi puse în vânzare în data de 5 martie, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
Bob Dylan (născut în data de 24 mai 1941) este un artist american, cântăreț, compozitor și scriitor, fiind una dintre cele mai influente figuri în muzica şi cultura populară de mai bine de cinci decenii.
Cele mai celebre opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum Blowin ‘ in the Wind  sau The Times They Are a-Changin’, au devenit adevărate imnuri pentru mişcarea de susţinere a drepturilor civile din SUA și a manifestanţilor împotriva războiului. De asemenea, single-ul Like a Rolling Stone  a schimbat radical parametrii de compoziţie a muzicii populare, în 1965, şi a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.
Versurile lui Dylan includ o varietate de influențe politice, sociale, filosofice și literare. Cariera sa se întinde pe o perioadă de peste cincizeci de ani, explorând, de-a lungul timpului, nenumărate abordări muzicale – de la folk, blues sau country la gospel, rock and roll şi rockabilly până la muzică folk irlandeă şi scoţiană, îmbrățișând chiar şi genurile jazz și swing..
Dylan cântă la chitară, claviaturi și muzicuță, fiind susţinut de o suită de diverşi muzicieni de excepţie, alături de care se află în turneu încă de la sfârșitul anilor 1980.
Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărți de desene și picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante .
Biograful Howard Sounes îl plasează pe Bob Dylan printre cei mai importanţi artişti ai tuturor timpurilor: „Există giganţi ai artei, care ating sublimul – Mozart, Picasso, Frank Lloyd Wright, Shakespeare, Dickens. Locul lui Dylan este alături de acești artiști.”
Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în lista celor mai mari 100 de artişti, realizată în anul 2011 şi pe locul şapte în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni, alcătuit în 2008.
Concertul Bob Dylan de la Bucureşti este organizat de Marcel Avram şi East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment.
 
 

 

Scutul antirachetă este operaţional

Provocările de securitate au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO, iar România e pregătită să contribuie la acest obiectiv, a spus premierul Cioloş, adăugând că sistemul a...
de
 

 
 

România constituţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că adoptarea Constituţiei în urmă cu 24 de ani a făcut posibilă dezvoltarea unei democraţii bazate pe statul de drept, precizând că încurajează instituţiile care veghea...
de
 

 
 

Creştere economică fără dezvoltare

Creşterea economică din România este una fără dezvoltare, cu care „ne împăunăm în statistici”, consumă resurse şi dă senzaţia unei dinamici pozitive, însă nu foloseşte la nimic, a declarat azi minist...
de
 

 

 

Ritmuri de jazz la Iaşi

Unul dintre cei mai importanţi cântăreţi români de jazz, Ion Baciu Junior, a concertat miercuri seară la Iaşi. Născut într-o familie cu tradiţie muzicală, tatăl fiind dirijor al Filarmonicii „Moldova”din Iaşi, ...
de
 

 
 

Amical util cu reprezentativa Italiei

Naționala de fotbal a României va disputa astăzi o partidă de verificare în compania Italiei. Selecționerul tricolorilor, Anghel Iordănescu, vrea să vadă forța echipei sale contra Squadrei azzura, în vederea pregăti...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi