Uncategorized

noiembrie 11, 2013
 

A opta ediție a Festivalului SoNoRo se încheie la Iași cu două concerte „înălţătoare”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se va încheia la Iași cu două concerte „înălţătoare”, programate pe 18 și 19 noiembrie. După „Love Unlimited” din 2012, SoNoRo 2013 dezvăluie o altă latură a personalităţii festivalului, concertele sale stând acum sub tema „UP”.

„Cântecul păsării SoNoRo a răsunat în toţi aceşti ani clar, consecvent şi intens. A evitat soluţiile superficiale şi populiste şi a jucat cartea subtilităţii, a eleganţei şi a profesionalismului fără compromisuri. Festivalul SoNoRo a reușit să schimbe, în doar câțiva ani, perspectiva multora asupra muzicii de cameră în România”, spune Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo.

Anul acesta, ieșenii se vor putea delecta cu două concerte de muzică de cameră, susţinute de artiştii internaţionali Alissa Margulis (vioară), Diana Ketler (pian), Christian Naş (violă), Răzvan Popovici (violă), Marcin Sieniawski (violoncel) și Kirill Troussov (vioară).

Primul dintre concerte, „Aubade”, va avea loc luni, 18 noiembrie, ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi include piese ale compozitorilor Zoltán Kodály, George Enescu şi Ernst von Dohnányi.

Cel de-al doilea concert, care marchează și finalul acestei a opta ediții a festivalului, „Letters from the Sky 3”, va avea loc marți, 19 noiembrie, la Teatru Național „Vasile Alecsandri”, de la ora 19.00. Programul cuprinde piese ale compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Pablo Casals şi Antonín Dvořák.

Dacă la concertul de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” preţul biletelor este de 20 sau de 10 lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari), la concertul final, de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, prețurile variază între 15 și 50 de lei. Biletele la concertele festivalului sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas, online pe www.eventim.ro, dar și la casele de bilete ale sălilor de concerte.

Pe lângă concerte, SoNoRo are anul acesta și un produs-surpriză: un nou CD oficial al festivalului, în care Ensemble Raro și Andrej Bielow interpretează capodopere de Ernst von Dohnányi, Antonin Dvořák și Josef Suk. În plus, seria de concerte estivale SoNoRo Conac a fost surprinsă într-un album de fotografie de artă semnat de Șerban Mestecăneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora și un concept grafic realizat de Corina Duma, a cărui lansare are loc, de asemenea, în cadrul festivalului.

Sub titlul UP, Festivalul SoNoRo de anul acesta a debutat pe 1 noiembrie la București și a reușit să dezvolte turneul național atât la Iași, cât și la Cluj.

***

Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Ediția SoNoRo „Love Unlimited” de anul trecut a însemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte în patru orașe și peste 35 de artiști internaționali, o nouă ediție SoNoRo Arezzo și debutul SoNoRo la Atena și la Istanbul.

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Festival de tehnologie la Iaşi

În acest weekend ieşenii sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită de gadgeturi şi tehnologii. Timp de trei zile, pasionaţii de inventică sunt invitaţi la cel mai mare centru comercial din Iaşi unde se desfăşoară Fest...
de
 

 
 

Moş Nicolae vine la Iaşi

La finalul acestei săptămâni, vine Moş Nicolae! Ieşenii sunt invitaţi să petreacă aceste momente în Iulius Mall, unde vor avea parte de un festival de datini şi tradiţii susţinut de copii, o competiţie de şah pent...
de
 

 

 

Sărbătoare vestimentară la Iaşi

Iaşul s-a aflat zilele acestea sub semnul extravaganţei, găzduind prima ediţie a festivalului Kasta Morrely Fashion Week. Evenimentul de anvergură internaţională a căutat să promoveze trendurile de modă, reunind desig...
de
 

 
 

Regal teatral la final de săptămână

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr a avut la finalul acestei săptămâni o agendă extrem de ofertantă. Astfel, ediţia a VIII-a care este centrată pe genericul „Tânărul artist român”, a preze...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi