Tineret

martie 12, 2013
 

FESTIVALUL – CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE A MUZICII UŞOARE ROMÂNEŞTI PENTRU COPII ŞI TINERET: „GHIOCELUL DE ARGINT”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

În perioada 29-31 martie 2013 va avea loc ediția a VII-a a festivalului-concurs internațional de interpretare a muzicii ușoare românești pentru copii și tineret „Ghiocelul de Argint”.

Concusul se desfășoară pe cinci categorii de vârstă: 5-7 ani, 8-9 ani,  10-11 ani, 12-14 ani și 15-19 ani. La fiecare astfel de categorie vor fi aleși o „Miss” și un „Mister” și vor fi oferite trofeul ”Ghiocelul de Aur”, respectiv locurile I, al II-lea și al III-lea, dar și premii speciale.

Organizatorii acestui proiect cultural își propun, pe lângă descoperirea si lansarea de noi talente, stimularea și încurajarea tinerilor interpreți, dar și punerea în valoare a muzicii românești de calitate.

Pentru a participa la preselecție, cei interesați trebuie să trimită o copie după certificatul de naștere, numele localității pe care o reprezintă, CD-ul cu melodia pentru concurs imprimată cu vocea concurentului, titlul piesei, numele compozitorului dar și al textierului la adresa:  Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad, strada M. Kogălniceanu, nr. 4, Bârlad, județul Vaslui, sau în format electronic la adresa de e-mail [email protected].

Piesele trebuie să fie din repertoriul românesc, cu excepția celor aparținând grupei 15-19 ani. Data limită de primire a materialelor pentru preselecție este 20 martie 2013.

Rezultatele preselecției vor fi anunțate telefonic pe data de 21 martie 2013 sau pe site-ul www.ghioceluldeargint.ro.
Concurenții care se regăsesc pe lista celor aleși pentru concurs trebuie să fie prezenți în ziua concursului, la ora 9.00, respectiv la ora 13.00, la Cercul Militar din Bârlad, având asupra lor CD-ul cu negativul în format audio (wav). Astfel, grupele 5-7 și 8-9 ani vor evolua pe data de 29 martie la orele 9.30 și 14.00, grupele 10-11 ani și 12-14 ani pe data de 30 martie la orele 9.30 și 14.00, iar grupa 15-19 ani va evolua pe data de 31 martie, la ora 9.30. Negativele pot conține și backing vocal, dar realizat pe o linie melodică diferită de cea interpretată de concurent, mai ales la refren.

Taxa de preselecție este de 50 RON, sumă din care sunt asigurate chiria sălilor, mapa festivalului, diplomele, premiile și indemnizațiile juriului. Fiecare concurent prezent în concurs va primi o mapă cu diploma de participare, CD-ul festivalului, programul festivalului și un ecuson. Juriul va fi alcătuit din personalități de renume național și internațional în domeniul muzical-artistic.

 

Autor: Prof. univ.asoc. Pompiliu Comşa

 

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 
 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 

 

Avocaţi pentru o zi

Sâmbătă, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept, Iaşi a organizat un concurs cu tematica ,,Procese Simulate- Drept Civil Obligaţii” la Tribunalul Iaşi. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs, studenţii de ...
de
 

 
 

Olimpiadă la chimie, pentru liceeni

Sâmbătă, Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează cea de-a treia ediţie a concursului ,,Acad.Cristofor Simionescu”. Concursul cuprinde ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi