Tineret

iunie 6, 2014
 

Expoziție de pictură și grafică David Alexandru – Eu și lucrările mele am crescut cu un an

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași  și Consiliul Județean Iași organizează a treia  expoziție personală de pictură și grafică a micului artist ieșean David Alexandru-9 ani, expoziție intitulată « EU ȘI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN ».

Expoziția « EU ȘI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN » are loc în Turnul Golia (Clopotniță)-et.I si II și aduce în atenția publicului lucrările executate de David în perioada septembrie 2013-mai 2014.
În expoziție sunt prezentate un număr total de  110 de lucrări , din care 35 sunt în culoare  și 75 sunt grafică.

Așa după cum sugerează și titlul expoziției lucrările au crescut odată cu David, dar acestea au
crescut în valoare, demonstrând progresul calitativ remarcabil față de lucrările anterioare  ale lui David.
David a rămas fidel culorii și peisajelor din natură , noi ca organizatori apreciem în mod deosebit lucrarea PLOPII FĂRĂ SOȚ, dar a evoluat foarte mult la surprinderea și redarea expresiilor faciale, pe noi fascinându-ne lucrările MEDITAȚIE și PRIVIREA.De altfel lucrarea Meditație am ales-o ca temă a afișului , tocmai pentru că este deosebită , având în vedere și vârsta de 9 ani a autorului.
Din cele 75 de lucrări de grafică, 50 dintre ele redau chipuri umane, chipuri cu trăiri sau cu expresii deosebite, chipuri de adulți pictate în mod incredibil aproape de un copil de 9 ani, nouă organizatorilor atrăgându-ne atenția în mod special lucrările de grafică UN ZÂMBET și PRIETENII.
Talentul lui David, acest ieșean de 9 ani deosebit de talentat, cu care ne mândrim,  este confirmat de nenumăratele diplome pe care le-a primit la concursuri de profil din țară și din străinătate, la care a participat.
Dl.Dan Cumpătă, un artist plastic ieșean consacrat și renumit a intuit talentul lui David, îi apreciază lucrările și de aceea a declarat că dorește să-i organizeze lui David o expoziție personală în Statele Unite ale Americii, la Washington, la sfârșitul lunii iunie 2014.
David a expus lucrări și la Parlamentul României într-o expoziție individuală care a avut loc în 03 dec.2013 , o parte din lucrările expuse fiindu-i achiziționate de parlamentarii români și a avut deja o participare internațională  într-o expoziție organizată la Chișinău-în Rep.Moldova, în perioada 28, 29 octombrie 2013, în cadrul Centrului Republican pentru copii și tineret ARTICO 2013.

Vernisajul expoziției « EU ȘI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN » are loc
LUNI 09 iunie 2014, ora 18, în Turnul Golia(Turnul Clopotnită)-et.I. 

Ca la fiecare expoziție individuală a lui David, Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a editat un album cu lucrările expuse în cadrul expoziției.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE.

 

Sursa: www.culturainiasi.ro

 
 

 

O nouă expoziţie de pictură în Iaşi

Orice iubitor de artă poate vizita până pe 31 august,  Expoziţia de pictură ,,EmiNeTo” din cadrul Galeriei de Artă Grand Hotel Traian. Autorul operelor de artă este Sabo-Bucur Marius Nicolae, absolvent  al Liceului d...
de
 

 
 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 

 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 
 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi