Tineret

noiembrie 4, 2013
 

500 de locuri de muncă la Târgul de Carieră din Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Pe 5 și 6 noiembrie, în Atrium Palas, se va organiza cea de-a cincea ediție a Târgului de Cariere din Iași. Acest eveniment va reuni 30 de angajatori, printre care Firecredit, Amazon, Delphi și McDonald’s, dar și ONG-uri. La târg vor fi prezente și companii care propun oferte de relocare în Oradea, Brașov, Sibiu, Cluj sau București, în străinătate, dar și programe de voluntariat. Joburile propuse se adresează în special tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, existând oferte atât pentru cei cu experiență, cât și pentru debutanți. Firma Firecredit, partener principal al evenimentului, își va prezenta oferta sa de 56 de posturi pentru domeniul administrativ și cel operativ.

„Târgul este unul global și prezintă oferte din toate domeniile. Este o ofertă bogată în sectorul ingineriei, chimiei, turismului, marketingului. Publicul țintă este reprezentat de persoanele cu vârste între 20 și 30 de ani”,  a declarat Alin Vaida, project manager Târgul de Cariere.

Din oferta târgului face parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. De asemenea, participanții beneficiază de sesiuni de 15-20 de minute de consiliere în carieră gratuită, unu-la-unu, în compania unor consultanți specializați.

În cadrul workshop-urilor tinerii vor învăța cum să-și redacteze corect CV-ul și vor primi consiliere în carieră de la consultați specializați.  Workshop-urile vor fi susținute de Alma Andrei, Bobo Burlăceanu și Roxana Paveluc, care vor împărtăși participanților din experiența lor. „În cadrul târgului oferim feedback pe CV studenților, cei mai mulți care vin la stand fiind cei de la Universitatea Tehnică. Ne uităm peste CV-urile lor, le dăm feedback și le spunem cum să și-l îmbunătățească. Îi consiliem și pe cei care vor să știe cum să răspundă la diferite întrebări de la interviu”, a precizat Alma Andrei, șeful biroului Centrului de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament (CIPO)

Pentru debutanți sau pentru cei care doresc o reconversie profesională, Târgul de Cariere vine cu o ofertă de circa 50 de internship-uri plătite și cu încă și mai multe posibilități de voluntariat. De exemplu, doritorii pot încerca joburi pe perioada determină în domeniul energiei alternative sau în cel al scrierii de proiecte de finanțare, pentru care nu e nevoie de experiență de muncă anterioară.

Vorbitorii de limbi străine, în special de italiană, sunt și ei printre cei vizați de către companiile prezente la standuri. Există oferte și pentru chimiști, farmaciști și cei interesați de vânzări.

Prin programul Emundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universități din străinătate își vor prezenta ofertele de studiu. Printre destinațiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar sunt universitățile din Suedia, Belgia sau Italia.

La ediția precedentă a Târgului de Cariere de la Iași au participat aproape 5.000 de candidați, dintre care 67% aveau studii superioare absolvite, 23% erau încă studenți, 7% nu au urmat studii superioare.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Produse tradiţionale pe bulevardul Ştefan cel Mare

Un număr de 30 de căsuţe sunt amplasate pe pietonalul Ştefan cel Mare pentru Târgul de Crăciun. Ieşenii sunt aşteptaţi,începând de marţi până pe 25 decembrie la Târgul de Crăciun pe bulevardul Ştefan cel Mare �...
de
 

 
 

Eveniment editorial- Gaudeamus 22

Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus o serie de noutăţi, oferind cumpărătorilor şansa de a achiziţiona la preţuri reduse cu până la 85% unele dintre cele mai îndrăgite ...
de
 

 
 

Un nou târg de joburi, la Iaşi

Luni, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi o firmă particulară din Râmnicu Vâlcea, au organizat în cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului târgul de joburi FORMING. Evenimen...
de
 

 

 

TÂRGURI DE ACCESORII FASHION ŞI DE ANTICHITĂŢI, ÎN WEEK-END, LA PALAS

Palas Mall s-a pregătit cu o nouă agendă bogată în evenimente deosebite pentru sfârşitul de săptămână care se apropie. Vizitatorii ansamblului vor fi încântaţi cu: târg dedicat accesoriilor în tendinţe, expozi�...
de
 

 
 

53 de companii virtuale participă la a doua ediție a Târgului National al Firmelor de Exercițiu ”Pași spre succes”

În perioada 19-20 martie 2015, în organizarea Colegiului Economic Administrativ Iași, se va desfășura a doua ediție a Târgului Național al Firmelor de Exercițiu ”Pași spre succes”. Evenimentul este găzduit în Sa...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi