Stiinta

aprilie 6, 2013
 

O combinaţie de băuturi contribuie la prevenirea atacurilor cerebrale

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau în fiecare zi câte o ceașcă de cafea prezintă un risc cu 20 de procente mai redus de a suferi un atac cerebral față de persoanele care evită această băutură. Mai mult, cei care beau cel puțin patru cești de ceai verde zilnic beneficiază la rândul lor de o diminuare asemănătoare a riscului de a suferi un atac cerebral. Oamenii de știință sunt de părere că aceste băuturi acționează diferit pentru a proteja consumatorii de atacuri cerebrale, astfel încât persoanele care beau regulat atât cafea cât și ceai verde vor beneficia de cea mai mare diminuare a riscului.

Pentru această cercetare, specialiștii au analizat obiceiurile de consum a peste 80.000 de adulți japonezi de-a lungul a peste un deceniu. Este vorba despre primul studiu pe scară largă care analizează efectele combinate ale ceaiului verde și cafelei asupra riscului de accident vascular cerebral. Adăugând o porție de ceai verde în dietă zi de zi veți efectua o schimbare pozitivă ce va reduce riscul de a suferi un atac cerebral. Studiul indică faptul că pe măsură ce cantitățile de cafea și ceai verde consumate sunt mai mari, cu atât scade și riscul. Chiar și atunci când ceaiul verde este consumat în cantități mai reduse, acesta ajută la prevenirea atacurilor cerebrale. Cercetarea arată că persoanele care beau cam trei cești zilnic beneficiază de o diminuare a riscului de 14 procente.

Voluntarii aveau vârste cuprinse între 45 și 74 de ani și nu sufereau de cancer sau probleme de inimă. Rezultatele au fost ajustate pentru a lua în calcul vârsta, sexul și factorii de risc precum fumatul, consumul de alcool, greutatea și nivelul activității fizice. Cu toate că nu este cunoscut cu exactitate modul în care ceaiul verde acționează contra riscului de atac cerebral, specialiștii sunt de părere că anumiți compuși denumiți catechini protejează vasele sangvine. Printre compușii chimici care se găsesc în cafea despre care cercetătorii consideră că sunt benefici se numără cofeina și acidul clorogenic, despre se afirmă că diminuează riscul de atacuri cerebrale prin atenuarea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. În plus, experții afirmă că ambele băuturi diminuează riscul de a suferi un atac de cord. Consumul regulat de ceai și cafea ajută aparatul cardiovascular deoarece previne formarea cheagurilor de sânge.

 

Sursa: www.descopera.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA





 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi