Stiinta

februarie 18, 2014
 

Lenovo X1 Carbon Mystique, cel mai subțire laptop de 14″ din lume, a ajuns în România

Mai multe articole de »
Postat de:

La evenimentul de lansare de luni, șeful Lenovo Romania, Aurel Netin, a anunțat și luna în care compania va aduce în țară noastră smartphone-uri.
Lenovo X1 Carbon Mystique, cel mai ușor și mai subțire laptop de 14 inch din lume, cântărind doar 1,3 kg și având o grosime de 17,72 mm, a sosit în țara noastră, la câteva săptămâni după ce a fost prezentat la târgul de tehnologie CES Las Vegas.
În ciuda dimensiunilor reduse, Lenovo X1 Carbon Mystique este și cel mai rezistent ThinkPad fabricat vreodată. Are carcasa din fibră de carbon și se laudă cu 8 specificații militare de rezistență certificate de testele în condiții extreme de praf, vibrații, căldură, altitudine, apă și umiditate.

Noul Lenovo X1 Carbon are un ecran la 2560×1440 sau 1600×900 pixeli cu tehnologia ThinkPad ColorBurst, care afișează imagini strălucitoare și culori vii. Ecranul are multitouch în 10 puncte.
Ultrabookul știe să interpreteze 10 gesturi. Spre exemplu, dacă duci degetul arătător spre buze ca și cum i-ai cere cuiva să facă liniște, Lenovo X1 Carbon trece pe mute.

Noul Ultrabook a primit și așa-numita tastatură adaptivă. Rândul de taste funcționale F a fost înlocuit cu o bandă care are butoane ce se activează în funcție de softul în care lucrezi la un moment dat.
Lenovo X1 Carbon are o baterie care ține 9 ore și folosește tehnologia Rapid Charge, care presupune încărcarea acesteia până la 80% în mai puțin de o oră.
Compania Lenovo speră să vândă 1.000 astfel de Ultrabook-uri în România, până la sfârșitul acestui an cu toate că piața este într-o ușoară scadere la noi în țară.
La evenimentul de lansare în România a Lenovo X1 Carbon, Aurel Netin, general manager pentru România și Bulgaria, a declarat că își dorește ca primele smartphone-uri Lenovo să se vândă în țară noastră începând din aprilie, în cazul în care totul merge bine.
Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri din lume, la nivelul întregului an 2013, și al 4-lea furnizor de telefoane mobile în trimestrul IV al lui 2013.
(Sursa: Yoda.ro)

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi