Creierul este conectat la dieta alimentară a omului. Indivizii își dau seama de acest lucru când își simt mintea încețoșată și se pot concentra foarte greu întrucât petrec foarte mult timp fără hrană. Cu toate acestea, modificările abilităților cognitive suferite de indivizi pe măsură ce înaintează în vârstă nu sunt, de cele mai multe ori, atribuie direct hranei consumate, după cum se întâmplă deseori cu alte boli precum cele de inimă și diabetul de tip 2. Această atitudine se poate schimba în viitorul apropiat și, pe bună dreptate, fiindcă tot mai multe studii pune accent pe efectul semnificativ jucat de dietă în buna funcționare a creierului uman. La persoanele cu vârste între 70 și 89 de ani, dieta s-a dovedit un factor esențial în ceea ce privește riscul de deficit cognitiv lejer, inclusiv problemele de memorie, limbaj, gândire și judecată. Noile cercetări au scos la iveală faptul că zahărul și carbohidrații sunt cele mai periculoase în acest sens, în timp ce proteinele și grăsimile sunt cele mai protectoare.
Sursa: www.familiaortodoxa.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, redactor Agenția de Presă Info APOLLONIA