Stiinta

decembrie 19, 2012
 

Consumul excesiv de carbohidrați poate afecta capacitatea cognitivă a oamenilor

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Creierul este conectat la dieta alimentară a omului. Indivizii își dau seama de acest lucru când își simt mintea încețoșată și se pot concentra foarte greu întrucât petrec foarte mult timp fără hrană. Cu toate acestea, modificările abilităților cognitive suferite de indivizi pe măsură ce înaintează în vârstă nu sunt, de cele mai multe ori, atribuie direct hranei consumate, după cum se întâmplă deseori cu alte boli precum cele de inimă și diabetul de tip 2. Această atitudine se poate schimba în viitorul apropiat și, pe bună dreptate, fiindcă tot mai multe studii pune accent pe efectul semnificativ jucat de dietă în buna funcționare a creierului uman. La persoanele cu vârste între 70 și 89 de ani, dieta s-a dovedit un factor esențial în ceea ce privește riscul de deficit cognitiv lejer, inclusiv problemele de memorie, limbaj, gândire și judecată. Noile cercetări au scos la iveală faptul că zahărul și carbohidrații sunt cele mai periculoase în acest sens, în timp ce proteinele și grăsimile sunt cele mai protectoare.

Sursa: www.familiaortodoxa.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, redactor Agenția de Presă Info APOLLONIA





 
 

 

Mediciniștii organizează o campanie de informare privind diabetul

Joi, 14 noiembrie, Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Societății Studenților Mediciniști din Iași (SSMI), cu prilejul Zilei Mondiale de Lupă împotriva Diabetului, organizează o campanie de informare în r...
de
 

 
 

Este dovedit faptul că micul dejun nu trebuie sărit

Medicii şi specialiştii în alimentaţie au dovezi clare care susţin faptul că nu trebuie sărit micul dejun. Femeile care nu mănâncă micul dejun întâmpină un risc de aproximativ 6 ori mai mare de a se îmbolnăvi de ...
de
 

 
 

Mic dejunul copios previne instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale

Potrivit Mediafax, cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au realizat un studiu pentru a demonstra că un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale.   Astfel, ei au descope...
de
 

 

 

Micul dejun scade riscul problemelor cardiace

Potrivit Hot News, oamenii ar trebui să mănânce întotdeauna micul dejun pentru a-și păstra inima într-o stare bună. Cercetătorii americani au realizat un studiu și au observat că oamenii care au sărit peste micul de...
de
 

 
 

Bărbații care nu iau micul dejun riscă să sufere crize cardiace

Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Harvard School of Public Health au realizat un studiu care a demonstrat că bărbaţii care sar peste micul dejun se confruntă cu 27 % mai multe riscuri de a suferi o criză cardiacă sau...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi