Social

iunie 4, 2013
 

S-a semnat contractul pentru aeroportul din Iaşi

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea si construirea noii piste a aeroportului din Iaşi, în lungime de 2.400 de metri. Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei a afirmat că este un moment de cotitură pentru dezvoltarea oraşului.

Directorul aeroportului Iaşi, Marius Bodea şi managerul firmei Max Boegl, Mathias Kirr au semnat contractul privind proiectarea şi execuţia noii piste a aeroportului din Iaşi, investiţia ridicându-se la 139,1 milioane de lei, fără TVA.

La eveniment au asistat ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita, dar şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Preşedintele CJ Cristian Adomniţei a afirmat, înaintea momentului semnării documentului, că noua pistă reprezintă doar prima etapă din proiectul aeroportului, urmând ca, în cea de-a doua, să fie amenajate şi piste de taxi şi o parcare nouă, iar în a treia etapă, noile terminale şi hangarul pentru reparaţii.

Managerul firmei Max Boegl, Mathias Kirr a afirmat că în următoarele săptămâni se va trece la proiectarea noii piste, lucrările propriu-zise urmând să demareze până în luna septembrie.

Directorul aeroportului ieşean Marius Bodea a declarat, la rândul său, că, pe perioada executării lucrărilor, aeroportul din Iaşi va fi închis doar şase zile, timp în care va fi racordată noua pistă cu cea actuală, el apreciind că Iaşiul va avea cea mai modernă pistă de aterizare şi decolare din România.

Firmele Max Boegl, Vega 93 Galaţi şi UTI Grup au câştigat în asociere licitaţia pentru realizarea noii piste a aeroportului din Iaşi, în lungime de 2.400 de metri.

Fondurile pentru realizarea proiectului vor fi asigurate integral din bugetul Consiliului Judeţean, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Actualmente, de pe aeroportul din Iaşi sunt efectuate zboruri către Bucureşti, Viena, Roma, Londra, Bologna.

 

Sursa: www.oradeiasi.ro

 
 

 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 
 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 

 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 

Ajunşi la spital cu arsuri grave

Tot mai multe cazuri disperate ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” Iaşi. Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost transportaţi în stare gravă la spital, după ce au suferit a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi