Social

octombrie 26, 2012
 

LANSAREA CARTEI ALBE A SECTORULUI ONG DIN ROMÂNIA

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: ,

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) vă invită mai, 30 octombrie 2012, la lansarea documentului de poziţie Carta Albă a sectorului ONG din RomâniaÎncepând cu 5 octombrie 2012, 215 ONG la nivel național și-au declarat susținerea pentru acest document.

 
Carta Albă a sectorului ONG din România este un document de sinteză, care se adresează clasei politice și care rezumă viziunea organizațiilor neguvernamentale implicate cu privire la 12 domenii de interes pentru sectorul ONG: democrație participativă și drepturile omului, incluziunea socială a romilor, politica fiscală a sectorului ONG, justiție și politici anticorupţie, relații externe, managementul și eficiența fondurilor structurale și de coeziune, dezvoltare durabilă și protecția mediului, piața muncii și politici sociale, dezvoltare comunitară în mediul rural, educație și voluntariat, sănătate, dezvoltare urbană și patrimoniu construit.
În România există în prezent 67 000 de organizii neguvernamentale înregistrate, care au creat locuri de muncă pentru 110 000 de persoane, sprijină sute de mii de români aflaţi în situaţii de vulnerabilitate, fac educație, derulează proiecte de protecția mediului, acționează pentru respectarea normelor statului de drept sau apărarea drepturilor omului. Acestea reprezintă cele mai puternice argumente pentru care am susţinut mereu că organiziile neguvernamentale trebuie să fie un partener de dialog permanent al autorităților şi instituțiilor publice. Prin acest document, organizaţiile neguvernamentale cer politicienilor să-şi asume responsabilitatea şi să anunţe public angajamentul faţă de măsurile propuse în Carta Albă a sectorului ONG din România, atât în perioada pre-electorală, dar mai ales după ce alegerile se vor fi încheiat. Cetățenii vor putea astfel să verifice, prin intermediul mass-media şi a organizațiilor neguvernamentale, dacă politicienii şi-au respectat promisiunile. Pentru a vizualiza documentul accesaţi linkul: http://www.stiriong.ro/library/files/carta_alba_2012.pdf.
Program:
09.00 – 09.30
Înregistrarea participanţilor – accesul se va face pe baza C.I. (la intrarea din Palatul Parlamentului care va  fi comunicată ulterior participanților confirmați la eveniment).
Welcome coffee
09.30 – 09.45
Sesiune de deschidere
  
 Ionuţ Sibian, Director Executiv FDSC
 Oana Preda, Director CeRe
09.45 – 10.25
Prezentarea principalelor solicitări ale sectorului ONG 
 
Moderator: Ioana Avădani, Director Centrul pentru Jurnalism Independent
Fiecare capitol din Carta Albă va fi prezentat timp de 3 minute de către organizația care a coordonat scrierea capitolului.
10.25 – 11.00
Discuții, inclusiv luări de cuvânt în jurul propunerilor formulate de către organizațiile neguvernamentale
 
 

 

Fundația Vodafone a lansat o rundă de finanțare de 300.000 de Euro

Fundația Vodafone România a lansat joi, 18 iulie, o rundă de finanțare prin care își propune să susțină proiecte în beneficiul comunității, cu precădere pentru copii și bătrâni, derulate de organizații neguvern...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi