Social

mai 4, 2013
 

Iași a câștigat premiul de excelență la categoria „Linia Întâi” în „bătălia” pentru ”Orașul Reciclării”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Municipiul Iași a fost premiat la categoria „Linia Întâi” în cadrul “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, fiind printre primele municipii înscrise în bătălia pentru titlul de “Orașul Reciclării”.

Proiectul inițiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.

 Pe parcursul competiției, în Iași au fost colectate separat 272,210 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 238,930 kg de hârtie-carton32,160 kg de plastic, și 1,120 de kg de metal. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil.

La finalul celor șase luni de „bătălie”, Tulcea a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea finală.

Premiile nu s-au oprit însă aici. În competiția colectării deșeurilor de ambalaje fiecare oraș participant a fost performant la cel puțin unul dintre cele 3 criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect și comunicarea acestuia către populație.

Astfel, Primăriile municipiilor Craiova și Alexandria au primit recunoaștere la categoria „June”, fiind unele dintre cele mai noi orașe intrate în sistemul de colectare separată Eco-Rom Ambalaje. De asemenea, alături de Primăria orașului Iași și Baia Mare, Slobozia, Roman și Brașov au câștigat premiul de excelență la categoria “Linia Întâi”, fiind primele municipii înscrise în bătălia pentru titlul de “Orașul Reciclării”.

Primăriile municipiilor Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Deva și Cluj Napoca au fost premiate la categoria „Trâmbițare”, implicându-se cel mai mult în comunicarea competiției către populație. Tototdată, Primăria Sectorului 1 București, alături de Primăriile municipiilor Arad și Bacău –  orașele care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje, per total – au fost performante la categoria „Cetate”.

Titlul de „Luptător” a fost acordat Primăriilor municipiilor Zalău, Mediaș și Sfântu Gheorghe care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje/locuitor, iar premiul de excelență la categoria „Armament de calitate” a fost obținut de Primăria Sectorului 1 București și primăriile orașelor Satu Mare, Tulcea, Sfântu Gheorghe, Focșani și Sectorului 6 București, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 
 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 

 

Au colectat, au câștigat

Patru comune ieșene au fost premiate după ce au participat la competiția județeană de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Timp de două luni, locuitorii din comunele Ciurea, Miroslava, Victoria și Podu Iloa...
de
 

 
 

Avocaţi pentru o zi

Sâmbătă, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept, Iaşi a organizat un concurs cu tematica ,,Procese Simulate- Drept Civil Obligaţii” la Tribunalul Iaşi. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs, studenţii de ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi