Social

iulie 31, 2013
 

Cursuri de bune maniere, blogging și jurnalism la Biblioteca „Gh. Asachi” din Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , , , ,

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din  Iaşi organizează, începând cu data de 5 august 2013, o serie de șapte cursuri şi ateliere de vară, cu o tematică variată, pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Oferta de programe pentru copii include atelierul „Ora de pictură” şi cursuri de limbă şi civilizaţie coreeană. Adolescenţii şi tinerii adulţi pot participa la cursurile de „Bune maniere online şi offline” organizate  prin intermediului proiectului „E-tiquette, please”, inițiat de Biroul de Proiecte Naționale și Internaționale al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”  Iași și cursuri de Blogging şi jurnalism. Pentru seniori, Biblioteca Judeţeană organizează, în parteneriat cu Centrul Multicultural pentru Vârsta a Treia, cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi a internetului.

În luna august, Biblioteca Județeană va organiza ateliere de nutriție și slăbit sănătos , „Exist, deci mi-e foame”,  și cursuri de lectură şi scriere creative, la care se pot înscrie persoane de toate vârstele.

La cursurile pentru blogging și jurnalism s-au înscris până în prezent patru candidați.

Cursurile de „Bune maniere online şi offline” se vor desfășura în zilele de weekend, ce urmează să fie stabilite după înscrierea participanților.

Cursurile pentru seniori pentru iniţiere în utilizarea calculatorului şi a internetului vor avea loc la Centrul Multicultural pentru Vârsta a Treia, de două ori pe săptămână. Timp de o oră jumătate, participanții vor învăța cum să utilizeze calculatorul de la un voluntar specialist în IT și un bibliotecar.

Cursurile de nutriție și slăbit sănătos, „Exist, deci mi-e foame”, vor începe pe 10 august. Vor fi planificate șase întâlniri, care vor fi susținute de un medic nutriționist.

„Avem o listă de așteptare pentru aceste cursuri. Cei care se vor înscrie la cursurile de nutriție și slăbit vor completa un formular legat de alimentația sa, greutate și vârstă, iar mediul nutriționist îi va prezenta rețete pentru o alimentație sănătoasă”, a declarat Diana Ghiorghieş, șef al Serviciului Programe, Proiecte Culturale şi PR de la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Participarea la toate aceste cursuri şi ateliere organizate de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași  este gratuită. Grupele de candidați se vor face în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

Cursurile și atelierele vor fi susținute de bibliotecari ai Bibliotecii Județene „Gh.Asachi” din Iași și de colaboratori vountari ai Bibliotecii.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Dispute privind sediul Bibliotecii Județene Iași

Starea de provizorat legată de sediul Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” din Iași se va prelungi și anul acesta. Odată reinaugurat, Palatul Culturii nu va putea totuşi găzdui din nou Biblioteca Județeană, care ...
de
 

 
 

Biblioteca din Tramvai

Asociaţia Tramclub Iaşi, în colaborare cu National Paints România şi RATP Iaşi, alături de Ispal şi Adi Center, a iniţiat un proiect cultural conceput să susţină şi să încurajeze lectura şi în afara sălilor de...
de
 

 
 

Cursuri de prim ajutor destinate persoanelor fizice

Sâmbătă şi duminică, Crucea Roşie, Filiala Iaşi a organizat pentru prima dată cursuri de prim ajutor destinate persoanelor fizice.Cursul a durat în medie 12 ore şi s-a desfăşurat la sediul instituţiei. Fiecare curs...
de
 

 

 

Cursuri de educaţie rutieră, în şcolile ieşene

Poliţia Locală predă elevilor cursuri de educaţie rutieră şi circulaţie pe drumurile publice. Între poliţia locală şi 40 de şcoli din Iaşi au fost încheiate protocoale de colaborare. Agenţii locali realizează ac...
de
 

 
 

O şansă la lectură pentru fiecare

Din această lună şi până pe 10 decembrie, în Iaşi, se desfăşoară campania „O şansă la lectură pentru fiecare”. Proiectul demarat de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi are ca scop cole...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi