Social

decembrie 19, 2012
 

Cum să folosești Facebook într-un mod inteligent

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Fiecare dintre noi foloseşte reţelele sociale. Cei care încă nu sunt prezenţi reprezintă excepţii. Dar câţi folosesc potenţialul maxim al reţelelor de socializare ca Facebook? Puţini. Foarte puţini.

Aveţi cont pe Facebook, aveţi deja un număr de prieteni şi ştiţi ce înseamnă a da “share” sau “like”. Dar totuşi simţiţi că timpul petrecut acolo nu este decât o pierdere, sau cel mult o metodă de a vă umple pauzele. Totuşi, Facebook poate fi mai mult decât atât.

Un alt lucru care vă poate ajuta să simţiţi că Facebook nu este numai pierdere de timp, este posibilitatea de a face parte dintr-un grup sau chiar de a crea unul. Dacă există deja un grup creat pentru anul vostru de studiu sau grupa voastră, este recomandat să faceţi parte din el. Aşa sunteţi siguri că aflaţi chiar în timp ce vă relaxaţi informaţii despre orar, despre cursuri, despre examene sau despre cartea din care trebuie să vă faceți prezentarea pentru seminarul următor. La fel, dacă aveţi o întrebare şi o puneţi pe grupul anului vostru de pe Facebook, şansele de a primi un răspuns lămuritor şi rapid sunt mult mai mari decât prin alte metode. Şi acest lucru se întâmplă pentru că cea mai mare parte a colegilor voştri sunt chiar în acel moment pe Facebook.

Poate o să vi se pară ciudată întrebarea, pentru că sunt sigur că v-aţi săturat de invitaţii, mai ales de acelea la evenimente care au loc într-un oraş care se află la o distanţă de 500 de kilometri de voi. Dar nu este vorba deloc despre acele evenimente, ci despre cele care vă interesează şi vi se adresează. Cea mai bună metodă pentru a afla de ele este să daţi „Like” paginilor care vă interesează. Spre exemplu, dacă sunteți la Comunicare şi Relaţii Publice ar fi bine să dați „Like” paginii PRIME Iași. Dacă vă interesează evenimentele culturale din Iaşi, puteţi urmări pagina AltIași. Dacă vreți să ştiți când au loc orice fel de evenimente în Iaşi, o pagină care vă va ajuta este iasiinoras.ro. În sfârşit, ideea este simplă – urmăriţi paginile companiilor şi ale site-urilor care sunt din domeniul vostru de interes.

Un alt lucru care vă poate ajuta să obţineţi un job sunt acei oameni care activează în domeniu, oameni despre care vă spuneam şi mai sus. Aceştia vă pot remarca, şi dacă vă consideră potriviţi pentru un job în compania în care lucrează sau pe care o deţin, vă pot recomanda, respectiv angaja. Bineînţeles că pentru a se întâmpla acest lucru nu este de ajuns să îi urmăriţi, ci trebuie să şi interacţionaţi cu ei, astfel arătându-le că aveţi cunoştinţe în domeniu şi că sunteţi interesaţi de discuţiile pe marginea subiectelor din respectiva industrie.

În încheiere vă mai dăm un ultim sfat – închideţi Facebook la timpul potrivit. Chiar dacă aplicaţi aceste recomandări, nu este bine să staţi toată ziua pe Facebook. Este contraproductiv. Dacă odată la o oră, timp de cinci minute verificaţi news feed-ul şi notificările, răspundeţi la comentarii sau daţi share unui articol interesant, este în regulă. Echilibrul este cuvântul de bază, şi nu numai în ceea ce priveşte timpul petrecut pe Facebook, ci în general.

 

Sursa: 360.uaic.ro

Autor: Gianina Gheorghiu

 
 

 

Reţele noi de termoficare la Iaşi

Municipalitatea a finalizat recent documentaţia pentru un nou proiect care prevede înlocuirea a 25 kilometri de reţele primare şi a 50 kilometri de reţele secundare. Valoare proiectului se ridică la 28 milioane euro, iar ...
de
 

 
 

Reţea de contrabandişti anihilată

O grupare de traficanţi de ţigări a fost anihilată zilele acestea la Iaşi. Din reţea făceau parte atât cetăţeni români, cât şi din Republica Moldova. Oamenii legii au descins în mai multe locuinţe de pe raza jude...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi