Social

septembrie 6, 2013
 

Contractul de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” a fost semnat

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

Vineri, 6 septembrie, a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași. Firma care va realiza lucrările este SC Conest SA Iași, oferta câștigătoare fiind de 3,2 milioane de lei, fără TVA, iar durata lucrărilor de maximum 20 de luni.

„Aceste investiții în spitale reprezintă răspunsul concret pe care Consiliul Județean Iași îl oferă la așteptările lor privind reabilitarea infrastructurii de sănătate. Am demarat la Consiliul Județean Iași cele mai mari investiții în modernizarea, repararea și dotarea spitalelor din ultimii 23 de ani. Fondurile care se investesc acum și care se vor investi în următoarea perioadă în acest domeniu fundamental pentru dezvoltarea durabilă a orașului nostru, unul din cele două motoare de creștere, alături de Educație, sunt menite să pună în valoarea statutul Iașului de Centru Medical Regional și să îi confere și mai multă anvergură la nivel regional în acest domeniu”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 8,9 milioane lei, din care aproximativ 7 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

În următorii doi ani, Consiliul Județean Iași va finaliza patru ambulatorii de la spitalele din subordine. Primul proiect deja finalizat, este Ambulatoriul fostului Spital de Urgențe, actualmente Secția externă a Spitalului „Sf. Spiridon”. La acestea se adaugă ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” și cel de la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă”, lucrările la acestea urmând a demara în acest an. Pentru cele trei ambulatorii, Consiliul Județean Iași a câștigat o finanțare europeană de aproape 20 milioane de lei. Inclusiv cu partea de cofinanțare suma totală a celor trei proiecte este de aproape 7 milioane de euro.

Pe lângă aceste ambulatorii, Consiliul Județean Iași a demarat reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” și a Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. „În următorii ani am în vedere reparații capitale la toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Iași. În acest sens, absorbția fondurilor europene de către Consiliul Județean Iași pentru a duce la îndeplinire acest deziderat va fi un obiectiv de căpătâi în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020”, a mai declarat Cristian Adomniței.

Lucrările ce vor fi executate la Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” vor cuprinde reabilitarea structurală, arhitecturală și a instalațiilor. Se va reabilita Clădirea C8 care este monument istoric, conform normelor de performanță prevăzute de legislația specifică.

Accesul pacienţilor în clădire se va realiza prin zona centrală, în spaţiul de primire/recepţie, de unde vor fi îndrumaţi către cabinetele de specialitate.

Pentru circulaţia verticală în clădire, se vor realiza două scări, una în legătură cu accesul principal, pentru pacienţii şi medicii din cadrul ambulatoriului şi alta pentru angajaţii laboratorului, în partea stângă a imobilului.

Parterul clădirii va fi ocupat de cabinete pentru consultaţii şi cameră de recoltare probe pentru laborator. Subsolul şi etajul I sunt destinate laboratoarelor, iar etajul 2 este ocupat de vestiarele personalului, şcoala mamei, urmărirea nou-născuţilor şi kinetoterapie.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

CJ vrea activitate la instituţiile din subordine

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi a vizitat luni după-amiază două dintre obiectivele aflate în administrarea instituţiei: parcul agroindustrial TransAgropolis şi Centrul Expoziţional Moldova. Preşedintele judeţulu...
de
 

 
 

Bani de la norvegieni

Mulţumită unui parteneriat cu autorităţile din Norvegia, Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va renova Secţia de Oncologie. Proiectul se ridică la 1,3 milioane de euro, bani din care s-a achiziţionat un R...
de
 

 
 

Ajunşi la spital cu arsuri grave

Tot mai multe cazuri disperate ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” Iaşi. Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost transportaţi în stare gravă la spital, după ce au suferit a...
de
 

 

 

Redistribuire de bani pentru comune

Dintre cele 102 unități administrativ teritoriale ale județului Iași, 18 au solicitat ajutorul Consiliului Județean pentru plata arieratelor și a diferențelor la confinanțare. Astfel, în cadrul ședinței extraordinare...
de
 

 
 

Meniu tradiţional pentru pacienţii de la Oncologie

Bolnavii care îşi vor petrece Anul Nou la Institutul Regional de Oncologie vor avea parte de un meniu special, din care nu vor lipsi mâncărurile tradiţionale. Ca şi de Crăciun, cei care îşi petrec sărbătorile în spi...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi