Social

decembrie 28, 2012
 

CNN onorează „micile minuni”: 3 copii care au schimbat lumea în 2012

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Jessica Rees avea 11 ani când medicii i-au spus că are o tumoare pe creier şi că va trebui, împreună cu părinţii ei să îşi „abandoneze” vieţile pentru a putea merge zilnic la spital pentru tratament. Într-o zi, înainte să plece spre spital, Jessica şi-a întrebat părinţii când vor ajunge şi ceilalţi copii de la spital, fiecare la el acasă. Când a aflat că mulţi dintre ei sunt pacienţi internaţi, care nu pot pleca din cauza tratamentului, s-a hotărât să îi ajute, să îi facă mai fericiţi, deoarece şi ea ştia foarte bine prin ce greutăţi trebuie să treacă.

Aşa că a început să facă „Borcanele Fericirii”, pur şi simplu nişte borcane mai mari, customizate, în care punea tot felul de lucruri, de la jucării, la creioane colorate, orice ar putea aduce un zâmbet pe buzele unui copil grav bolnav.

„Era foarte pretenţioasă cu lucrurile pe care le puneam în borcane. Trebuia să fie ceva cool, să nu fie ieftin sau de calitate proastă,” spune mama ei într-un reportaj pentru CNN.

Jessica a creat 3.000 de borcane înainte să se stingă din viaţă în luna ianuarie. Dar părinţii ei continuă tradiţia pentru a-i ţine vie aminitirea, dar şi pentru a face fericiţi acei copii care se află în aceeaşi situaţie îngrozitoare în care a fost şi ea.

Până la sfârşitul anului 2012, mai mult de 50.000 de borcane au ajuns la copiii bolnavi de cancer, din partea Fundaţiei Jessie Rees. „Ea a început asta şi noi o să continuăm să o facem,” spune Stacey Rees.

Jessica este unul dintre cei trei copii, cele trei „mici minuni”, onoraţi de CNN anul acesta la gala „CNN Heroes: An All-Star Tribute.”

„Ceea ce o face pe Jessie o Mică Minune este faptul că îi păsa. Într-o lume în care fiecare se concentrează pe el însuşi, ea se concentra pe ceilalţi,” crede tatăl ei.

Când Will Lourcey avea şase ani, i-a întrebat pe părinţi de ce un om ţinea o pancartă pe care scria „Am nevoie de mâncare”. Atunci a primit o explicaţie complexă despre ce înseamnă foametea şi traiul pe străzi şi micuţul Will a simţit obligaţia de a face ceva în privinţa asta. Curând s-a înfiinţat organizaţia Friends Reaching Our Goals (FROGs), în care el şi prietenii lui trebuie să găsească moduri amuzante de a strânge bani pentru lupta împotriva malnutriţiei.

De la organizarea unui stand cu limonadă, până la găsirea unor sponsori din mediul de afaceri pentru evenimente sportive pentru copii, Will a strâns mai mult de 20.000 de dolari pentru banca sa alimentară din Texas, asigurând astfel o masă pentru mai mult de 75.000 de nevoiaşi.

 

În strădania sa de a-şi promova cauza, Will a ajuns să ţină un discurs înaintea consiliului orăşenesc, să lucreze cu fostul primar din oraş şi să scrie pe blogul dela Casa Albă.Dar mai are mult până să îşi atingă ţintele: fără foamete în oraşul său, fără foamete în tot Texasul, în toatăAmericaşi în toată lumea.

Acum patru ani de zile, pe când avea 10 ani, Cassandra Lin s-a hotărât că vrea să facă ceva pentru mediul înconjurător şi totodată să ajute nevoiaşii din comunitatea Rhode Island. Împreună cu câţiva prieteni a pus pe picioare proiectul TGIF- Turning Grease Into Fuel. Organizaţia colectează ulei folosit la gătit din restaurante şi case, îl reciclează şi distribuie o parte din el familiilor care nu îşi permit să îşi încălzească casele.

Până acum, Cassandra şi echipa ei au colectat aproape 500.000 de litri de ulei folosit şi au donat 81.000 de dolari pentru achiziţionarea a 80.000 de litri de BioHeat, distribuiţi la 210 proprietăţi. Anul trecut grupul de adolescenţi a ajutat la redactarea legislaţiei care impune tuturor afacerilor din Rhode Island să recicleze uleiul folosit. Legea a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Agenția de Presă Info Apollonia

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

50 lei să-ţi trimiţi copilul la grădiniţă

Caravana de vară „Fiecare Copil în Grădiniță” a ajuns săptămâna aceasta la Iaşi, județul cu peste 5.700 de beneficiari estimați. Proiectul urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și ...
de
 

 
 

Ce-și doresc ieșenii de la Moș Nicolae?

În fiecare an, Moş Nicolae vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi, dar şi în cele ale adulţilor. Este mult mai discret ca Moş Crăciun, pentru că pe el nu-l vede nimeni nic...
de
 

 

 

Ochi în lacrimi la bradul speranţei

Joi, Fundaţia Star of Hope România împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, au aprins primele steluţe în ,,bradul speranţei”, brad amplasat în fața Primăriei Iași, pe pietonalul Ștefan cel Mare. De ziua internaţ...
de
 

 
 

Iniţiative dedicate copiilor cu autism

Specialiştii în Sănătatea Mintală a Copilului şi Adolescentului au identificat o creştere alarmantă a cazurilor de autism în România, în ultimii 20 de ani. În acest context, deputatul PSD de Iaşi Cristina Nichita, ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi