Mediu

ianuarie 4, 2013
 

Lumea, cu 2.3 grade mai caldă pentru o zi

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,
Miercuri, 2 ianuarie, Pământul a ajuns la punctul cel mai apropiat de Soare de pe orbita sa, anunţă astronomii americani citaţi de site-ul de specialitate space.com.

Potrivit acestora, planeta noastră s-a aflat ieri în punctul numit „periheliu”, adică cel mai aproape de Soare. La acel moment, Pământul se afla la o distanţă de 147.098.161 de kilometri de steaua aflată în centrul sistemului nostru planetar.

În realitate, însă, diferenţa dintre periheliu şi afeliu (când Pământul este cel mai departe de Soare) este insesizabilă fără un echipament special. În ce priveşte consecinţele acestei poziţii pe orbită, acestea se rezumă la o temperatură puţin mai ridicată, mai exact cu 2.3 grade Celsius mai mare decât în mod normal.

În medie, planeta noastră se află la aproximativ 150 millioane de kilometri depărtare de Soare. Anul acesta vom atinge afeliul pe 5 iulie, spun specialiştii. Atunci ne vom afla la 152.097.427 km de centrul sistemului solar. Diferenţa dintre periheliu şi afeliu este una destul de mică în condiţiile în care orbita Pământului în jurul Soarelui este aproape circulară, fiind depăşită în ceea ce priveşte apropierea de un cerc perfect doar de Venus şi Neptun.

 

Sursa: YahooNewsRomânia
Autor: Smaranda Năstasă, secretar de redacţie Agenţia de Presă Info Apollonia
 
 

 

„Zona de aur” din jurul stelelor din categoria Soarelui ar putea fi mai extinsă

Orbita Pământului în jurul Soarelui este la distanța perfectă pentru a nu fi nici prea cald, așa cum este pe Venus, nici prea frig, așa cum este pe Marte și pentru ca apa să poată exista în stare lichidă la suprafa...
de
 

 
 

Planetele pitice – lumi misterioase care sunt abia descoperite

Se știe că în Sistemul Solar se rotesc în jurul stelei centrale (Soarele) un număr de nouă planete. Cu toate că Pluto este cea mai îndepărtată de Soare și cea mai mică, este considerată de asemenea o planetă print...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi