Educatie

octombrie 2, 2013
 

UTI va găzdui anul acesta cursuri internaționale de cosmetologie

Societatea Română a Chimiștilor Cosmetologi  (SRCC) a fost desemnată  anul acesta pentru găzduirea cursurilor din cadrul „Ecaterina Merica Cosmetic Education Programme” la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului a Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (UTI). Cursurile sunt inițiate și finanțate de International Federation of the Societies of Cosmetic Chemists (IFSCC) și se află la cea de-a cincea ediție.

Aceste cursuri internaționale se vor desfășura joi, 10 octombrie, respectiv, vineri,  11 octombrie, de la ora 9.00, în Sala de Consiliu a Facultății. Prelegerile vor avea ca temă generală  „Skin Biology and Advanced Skin Science” și  vor fi susținute de prof. dr. Randall Wicket, Universitatea din Cincinnati, USA.

„Suntem deosebit de onorați de aceasta alegere și totodată suntem conștienți de responsabilitatea care ne revine privind  organizarea evenimentului  în cele mai bune condiții, atât pentru lectorii desemnați, cât și pentru cei  care doresc să participe la aceste cursuri. Acest program internațional de educație a fost inițiat în onoarea regretatei noastre colege, conf.dr. Ecaterina Merică, fosta președintă a SRCC, ca o recunoaștere a activității desfășurate în cadrul SRCC în  direcția aplicării celor mai noi rezultate științifice în cercetarea, producerea, distribuirea și utilizarea produselor cosmetice. De altfel, recunoașterea din partea IFSCC a meritelor SRCC în promovarea instruirii și educației în domeniul cosmetic s-a concretizat și în acordarea, în anul 2003, a premiului Lester Conrad (Lester Conrad Education Prize)”, a precizat prof.dr.ing. Maria Lungu, Președinta Societății Române a Chimiștilor Cosmetologi.

Programul „Ecaterina Merica Cosmetic Education Programme” a debutat în anul 2009, primele țări selectate fiind România și Bulgaria, după care s-a desfășurat în fiecare an și în alte țări din întreaga lume.  În ediția inaugurală, cei peste 40 de cursanți membri Societății Române a Chimiștilor Cosmetologi  au audiat prelegerile de înaltă ținută a doi reputați specialiști.

Au mai beneficiat până acum de acest program țări precum Croația, Portugalia, Filipine, Indonezia, Malaysia, Thailanda, Ecuador, Guatemala, Peru, Uruguay, Columbia și Chile.  În anul acesta cursurile se vor desfășura în România și Rusia.

Cursurile se adresează atât chimiștilor, medicilor, farmaciștilor, biologilor, cât și specialiștilor în toxicologie, testare, legislație, marketing, cu competențe în domeniul cosmetologiei și domeniile adiacente. Până acum și-au anunțat prezența specialiști din industria și cercetarea cosmetică, din firmele de testare a produselor cosmetic, farmaciști și medici dermatologi.

„Profitând de prezența la manifestarea noastră a unui număr apreciabil de reprezentanți ai industriei cosmetice românești, la sfârșitul primei zile vom rezerva două ore unei dezbateri a ultimelor noutăți din domeniul legislației europene și românești privind siguranța produselor cosmetice, prezentare inițiată și moderată de EVIC România”, a mai precizat prof.dr.ing. Maria Lungu.

În cadrul programului implementat la SRCC vor participa și doctoranzi și masteranzi interesați de domeniul cosmetologiei, cei ce reprezintă eșalonul următor al specialiștilor cosmetologi.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Cursuri de prim ajutor destinate persoanelor fizice

Sâmbătă şi duminică, Crucea Roşie, Filiala Iaşi a organizat pentru prima dată cursuri de prim ajutor destinate persoanelor fizice.Cursul a durat în medie 12 ore şi s-a desfăşurat la sediul instituţiei. Fiecare curs...
de
 

 
 

Cursuri de educaţie rutieră, în şcolile ieşene

Poliţia Locală predă elevilor cursuri de educaţie rutieră şi circulaţie pe drumurile publice. Între poliţia locală şi 40 de şcoli din Iaşi au fost încheiate protocoale de colaborare. Agenţii locali realizează ac...
de
 

 
 

Sute de persoane perfecţionate şi angajate în construcţii

Săptămâna aceasta a avut loc la Iaşi conferinţa de încheiere a proiectului „PICAS te angajează în construcţii”. În jur de 800 de persoane au urmat cursuri de calificare sau perfecţionare în domeniul construcţii...
de
 

 

 

Conferinţa Atitudine Pro Vulnerabili

Colegiul Sfântul Nicolae din cadrul Mitropoliei Moldovei, vă invită marţi la conferinţa „Atitudine Pro Vulnerabili”. Obiectivul dezbaterii este de a promova o atitudine socială decentă faţă de grupurile vulnerabile...
de
 

 
 

Cursuri de înot la vârste fragede

Unii dintre copii abia învaţă să meargă, dar totuşi iau cursuri de înot! La recomandarea medicilor, tot mai mulţi părinţi din Iaşi aleg să îşi dea copiii la cursuri de înot încă de la primele luni de viaţă. D...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi