Educatie

ianuarie 8, 2014
 

Universitatea „Apollonia” a primit distincția de Best University din partea Europe Business Assembly

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Sfârșitul anului 2013 a adus Universității „Apollonia” din Iași o înaltă distincție, titlul de cea mai bună universitate regională, Best University, acordat de către Europe Business Assembly, Corporation of Social Partnership, cu sediul în Oxford. Titlul este acordat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea ca în urma unei noi evaluări, acesta să poată fi prelungit.

Astăzi, 8 ianuarie 2014, în studioul Apollonia TV a avut loc o conferință de presă legată de acest „eveniment” al universității private din Iași. Președintele Vasile Burlui a explicat celor prezenți toate detaliile legate de participarea Domniei Sale la acordarea premiului la Universitatea din Oxford, acțiunile din interiorul universității care au contribuit la vizibilitatea internațională a acesteia și „responsabilitatea” care vine în urma acestui premiu, datoria pe care universitatea o are de a menține și a îmbunătăți activitățile din toate departamentele.

„Aș putea considera călătoria mea la Oxford în egală măsură de interes profesional și de plăcere. Am reprezentat instituția noastră, dar am și adus universității un trofeu nesperat”, a precizat Prof. univ. dr. Vasile Burlui în debutul conferinței.

European Business Assembly se ocupă de investiții în învățământ și în cultură. Distincția primită de Universitatea „Apollonia” a fost justificată prin creșterea și dezvoltarea dinamică a instituției de învățământ superior și pentru activitatea departamentelor acesteia, „plină de succes”. Ea a constat într-o statuetă însoțită de o plachetă și o decorație primită împreună cu brevetul de a folosi această distincție în asociere cu brandul universității ieșene timp de cinci ani. Cu această ocazie, „Apollonia” a devenit partener al European Business Assembly (EBA).

Mai multe acțiuni au contribuit se pare la vizibilitatea internațională a universității ieșene. În primul rând, Congresul organizat în martie 2013, cu titlul „Pregătim viitorul promovând excelența”, cele trei reviste cotate B+, publicate în limba engleză, site-ul universității, faptul că instituția și-a dezvoltat în trei ani o bază materială foarte serioasă, atât la nivel teoretic, cât și practic, aici subliniind cele două platforme de instruire practică a studenților, una pentru cei de la Facultatea de Științe ale Comunicării și alta pentru studenții de la Medicină Dentară. De asemenea, a contat aspectul financiar, faptul că universitatea are fonduri puține, dintr-o singură sursă (taxa studenților), că funcționează fără subvenții de la stat, iar procentul de achiziții pe fondul de venituri este neașteptat de mare.

Referindu-se la importanța acestui premiu și datoria pe care universitatea pe care o conduce o are pe viitor, Vasile Burlui a adăugat că „se așteaptă mai mult de la instituția noastră. Trebuie să ne concentrăm pe toate domeniile de activitate, să orientăm investiția către asigurarea unei baze materiale moderne, să avem în vedere că un absolvent, în urma instruirii de platformele practice, poate ieși din aceasta un bun specialist. Cred, de asemenea, că trebuie să rămânem deschiși și să intrăm în jocul acesta european, să devină o preocupare permanentă vizibilitatea instituției, atât în domeniul medical, cât și în celelalte domenii.”

Între punctele tari ale universității, Domnia Sa a amintit de faptul că instituția este privată, independentă și autonomă, că este dinamică, corpul profesoral este foarte bine pregătit, că are o activitate de cercetare intensă și studenți „bine fidelizați, diferiți prin asiduitate și prezența la activitățile didactice.” Între cele slabe, a precizat faptul că universitățile private sunt în general defavorizate, că ele trebuie să „dovedească” faptul că sunt mai bune decât altele.

Președintele Universității „Apollonia” a completat prin a spune că titlul acesta confirmă cumva faptul că instituția de învățământ superior ieșeană a fost inovatoare în multe privințe, că a introdus și dezvoltat discipline de medicină dentară unice în țară ori chiar în estul Europei, precum implantologia, endodonția. „Este singura universitate unde se predă viitorilor stomatologi cursuri de leadership sau de legislație europeană”, a spus profesorul universitar. Și curricula de la Științe ale Comunicării este una coerentă, iar Platforma de Instruire Practică (PIP), unică în țară. „Puțin curaj ne trebuie ca să ne promovăm originalitățile”.

Activitățile de la Oxford, dezbaterile, decernarea premiilor s-au ținut în sălile de protocol ale Primăriei.  În holuri au fost amenajate standuri de prezentare a instituțiilor participante, Universitatea „Apollonia” prezentându-se cu materialele promoționale realizate la nivelul fiecărui departament.

„Trebuie să ne bucurăm cât putem de mult de această distincție și să ne străduim să ne menținem titlul. Să sperăm că acest premiu poate aduce schimbări în atitudinea unora față de universitatea noastră, a încheiat Vasile Burlui.

 

Galerie foto Info Apollonia

IMG_3615

IMG_3623

IMG_3622

 

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi