Educatie

decembrie 28, 2012
 

Un curs de formare IE Standard, oportunitate pentru braşoveni!

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Începe un nou curs, adresat studenţilor, cadrelor didactice, psihologilor, clinicienilor şi altor profesionişti interesaţi în intervenţie cognitivă. ASOCIAŢIA FEUERSTEIN organizează la Braşov, în perioada 28.01.2013 – 3.02.2013 un Curs de formare IE Standard nivelul I. Formator senior trainer ICELP Israel şi preşedintele ICELP Trieste Italia, doamna Jael Kopciowski.

Cursul va consta într-o introducere în teoria experienţei congniţiei modificabile; în analiza funcţiilor cognitive deficiente  atât la populaţiile normale  cât şi la cele cu nevoi speciale; în criterii şi principii de mediere; în scopuri şi sub-scopuri ale aplicării clinice si educaţionale ale programului IE; în planificarea şi pregătirea planului de lecţie IE a exerciţiilor de legătură; în instrucţiuni specifice de utilizare a instrumentelor IE: organizarea punctelor, comparaţii; percepţie analitică; orientare în spaţiu; ilustraţii.

Participanţii la curs vor primi un set de instrumente IE – I, iar la finalul acestuia un Certificat de Mediator în Îmbogăţire Instrumentală Nivel 1. În urma acestui curs absolvenţii au dreptul de a utiliza aceste instrumente, cu aplicabilitate de la 8 ani la 80 de ani.

Înscrierea  la curs se realizează prin completarea şi transmiterea  formularului ataşat la una din adresele următoare:

[email protected] / [email protected] / [email protected]

Preţul cursului este de 600 de euro de persoană, iar plata se va face în lei la cursul BNR din ziua plăţii în contul:

RO56BITRBV1RON031549CC01, Banca ITALO ROMENA, Sucursala Braşov

Informaţii suplimentare puteţi obţine la tel.: 0766.434.866 – Todor Otilia şi 0730.094.210 – Gabrielli Silvia

 

În urmă cu 50 de ani, Profesorul Reuven Feuerstein a susţinut că oricine, indiferent de dizabilitate, îşi  poate îmbunătăţi abilitatea de a învăţa.  Metoda Feuerstein a rezistat probei timpului. Pentru jumătate de secol, sute de mii de copii din toată lumea, pe parcursul vieţii au realizat transformări esenţiale ale potenţialului lor de învăţare, prin intermediul metodei.

Metoda îşi are rădăcinile în teoria unică a profesorului Feuerstein, respectiv Modificabilitatea Structural Cognitivă (SCM) şi în implementarea Experienţei Invăţării Mediate (MLE), o combinaţie puternică care permite practicienilor să deblocheze potenţialul ascuns  al copilului.

Workshopurile (Seminariile) Institutului Feuerstein introduc educatorii, psihologii şi specialiştii în teoria şi practica efectivă a Modificabilităţii Structural Cognitive si Experienţei Invăţării Mediate, cât şi  în folosirea Instrumentelor de intervenţie Cognitivă prin Îmbogăţirea Instrumentală.

Participanţii vor învăţa sub îndrumarea celor mai buni specialişti, acreditaţi la nivel mondial în Metoda Feuerstein. La finalul  Seminarului Feuerstein  fiecare participant va dobândi  cunoştinţe concrete despre această metodă si abilitatea de a folosi  instrumentele cu  încredere  pentru a-şi ajuta clienţii şi elevii.

Premiza fundamentală a programului, bazată pe teoriile Modificabilităţii Structural Cognitive şi a Experienţelor de Învăţare Mediată, este că: inteligenţa este dinamică şi modificabilă, nefiind statică şi fixă. Astfel, Programul IE caută să corecteze deficienţa în abilităţile fundamentale de gândire, punând la dispoziţie elevilor concepte, abilităţi, strategii, opţiuni şi tehnici necesare pentru a funcţiona autonom, dezvoltând creşterea motivaţiei, metacogniţia lor, şi pentru a-i ajuta să “înveţe cum să înveţe”.

 

 

 
 

 

Cursuri gratuite pentru apicultori, la Agronomie

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ,,Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza pe 15 noiembrie un curs de apicultori. Cursul este organizat în colaborare cu Camera Agr...
de
 

 
 

A plouat degeaba. Nivelul Dunării rămâne la fel de scăzut

Ploile din aceste zile nu au avut vreun efect în privința debitului și cotelor Dunării și nici nu putea fi altfel după o atât de lungă perioadă de secetă. În următoarele două zile, la Galați, debitul Dunării va c...
de
 

 
 

Școala de vară „Teme fundamentale ale istoriei evreilor din România”, între 2 și 9 august, la Brașov

Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România (Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România) organizează, în perioada 2-9 august 2015, la Cristian (Braşov), şcoala de vară „Teme fundamentale ale istoriei ev...
de
 

 

 

Lansare la Iaşi: Psihologia traumei de Maria Nicoleta Turliuc şi Cornelia Măirean

Joi, 11 decembrie, la ora 17.30, la Librăria-Cafenea Tafrali (incinta corpului A al Univ. „Alexandru Ioan Cuza”) va avea loc lansarea volumului Psihologia traumei, semnat de Maria Nicoleta Turliuc și Cornelia Măirean, ap...
de
 

 
 

„O iniţiere în fotografie”, sub coordonarea lui Dan Mititelu, începe luni, la Iaşi

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi vă invită să începeţi luni, 20 ianuarie 2014, de la ora 18.00, O iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu – a XVIII-a ediţie. Se organizează 20 de în...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi