Educatie

octombrie 2, 2013
 

Studenții originari din Republica Moldova se pot înscrie la concursul „Excelenţă Academică pentru Republica Moldova”

Asociața Studenților Moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Biroul Relații Interetnice, lansează în premieră proiectul Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Obiectivele principale constau în identificarea, recunoașterea și promovarea celor mai buni studenți originari din Republica Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular la nivel internațional.

„Gala Studenților originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” este un proiect nou pentru țara noastră. Suntem la început de cale, valorile care ne unesc și ne motivează sunt excelența academică, implicarea socială, activismul asociativ, reciprocitatea și solidaritatea. Prin acest proiect, dorim să aducem mai aproape de țara de origine studenții din Republica Moldova, indiferent de domeniul în care își fac studiile, țara în care se află, și latitudinea intereselor extra-curriculare. Împreună vom putea fi o forță unită pentru întreaga noastră societate, și vom reuși să valorificăm și să promovăm performanțele tineretului studios, atât pe plan național, cât și în afara țării”, declară organizatorii.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova va avea loc pe data de 4 ianuarie 2014 la Chișinău. Informațiile privind ora și locația evenimentului vor fi comunicate ulterior.

Câștigătorii premiilor vor fi desemnați în urmă unui concurs de dosare. La acest concurs sunt invitați să participe studenții originari din Republica Moldova (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), care își fac studiile în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013.

Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2013. Aplicațiile, modalitățile exacte privind depunerea dosarului de candidatura si datele de contact ale organizatorilor proiectului sunt accesibile online.

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt: Studentul Anului din SUA și Canada, Studentul Anului din Europa de Vest, Studentul Anului din Europa Centrală și de Est, Studentul Anului din Restul lumii, Studentul Anului din Străinătate.

Selectarea participanților va fi realizată de către un juriu format din personalități marcante din mediul academic, instituțional și mediul de afaceri din Republica Moldova.

La realizarea acestui eveniment contribuie și asociații din Diasporă, precum Asociația Doctorilor și Doctoranzilor din Franța, Liga Studenților Români din Străinătate, Comunitatea Moldovenilor din Québec, Comunitatea Moldovenilor din Olanda, Asociația Constellation Cuture.

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

DNA: Acord de recunoaştere a vinovăţiei

Procurorii au dispus sesizarea instanţei cu acord de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Adinei Roşu, acuzată că a intermediat mita în dosarul care au fost trimişi în judecată primarul suspendat al Iaşului Gheorghe ...
de
 

 
 

Milioane pentru vacanţele de Revelion

Peste 155.000 de români au cheltuit aproximativ 36 de milioane de euro pentru vacanţele de Revelion în ţară şi străinătate, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Dintre cei 155.000 de ...
de
 

 

 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 
 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi